Shiba inu token
Shiba inu

Enorme uitstroom: 3,3 Triljoen Shiba Inu Tokens Verlaten Exchanges

De prominente memecoin, Shiba Inu (SHIB), registreert een significante uitstroom van tokens vanuit exchanges, volgens on-chain data verzameld door het blockchain-analyseplatform Santiment. In juli alleen al werd er bijna $30 miljoen aan SHIB-tokens onttrokken van exchanges, een fenomeen dat beleggers interpreteren als een potentieel voorteken van een op handen zijnde prijsstijging voor de populaire memecoin.

Meer dan 3,3 triljoen SHIB-tokens, ter waarde van ongeveer $28 miljoen, werden van exchanges verwijderd. Zoals afgebeeld in Figuur 1, illustreert de daling van het tokenaanbod op de handelsplatformen deze trend duidelijk. Het is vooral opmerkelijk dat er een scherpe daling zichtbaar is op 18 en 19 juli. In deze korte periode werd er ongeveer 2,2 triljoen Shiba Inu van de exchanges gehaald. Dit kan mogelijk in verband gebracht worden met de activiteiten van de zogenaamde whales, ofwel grote vermogende beleggers, die in deze periode bijzonder actief waren. Het lijkt erop dat de whales hun activiteiten hebben opgevoerd in de aanloop naar de release van Shibarium, een secundaire laag op het Shiba Inu-netwerk, die een belangrijke katalysator voor deze beweging zou kunnen zijn.

Totaal aantal SHIB op exchanges
Figuur 1: Totaal aantal SHIB op exchanges (bron; Santiment)

Uitstroom goed voor SHIB koers

Het wegtrekken van tokens van grote handelsplatformen wordt doorgaans door marktanalisten geïnterpreteerd als een positief teken. Over het algemeen bewaren beleggers hun cryptocurrencies op exchanges om ze gemakkelijk te kunnen verhandelen.

Wanneer deze munten van deze platforms worden verwijderd, suggereert dit dat investeerders van plan zijn om de tokens te gebruiken voor verschillende on-chain toepassingen, of ze mogelijk voor de langere termijn vast te houden (‘HODL’). Dit kan wijzen op een groeiend aantal langetermijninvesteerders, wat op zijn beurt de verkoopdruk op de munt kan verminderen en de koers van SHIB potentieel kan opdrijven.

Shibarium: Een nieuwe belofte voor snelheid en efficiëntie

De introductie van Shibarium belooft het netwerk aanzienlijk te versnellen en te optimaliseren. Door transacties te bundelen op een zogenaamd layer 2-protocol, in plaats van ze af te handelen op het hoofdnetwerk, wordt de belasting op het Shiba Inu-netwerk aanzienlijk verminderd.

Daarnaast stelt Shibarium gebruikers in staat om verschillende blockchain-technologieën te benutten, zoals Non-Fungible Tokens (NFT’s) en gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen. De opwinding rond deze ontwikkelingen op het Shiba Inu-netwerk is duidelijk zichtbaar in de koers, die de afgelopen maand met meer dan 9,2% is gestegen.

De lancering van het veelbelovende Shibarium-netwerk wordt verwacht rond 13 – 17 augustus. Op dit moment is het testnetwerk voor deze tweede laag actief onder de naam PuppyNet.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC