EOS.io heeft belangrijke software update ontvangen

Het blockchain software ontwikkelingsbedrijf Block.one heeft een nieuwe update van EOS.io uitgebracht, EOS.io 2.0. Dit zou de blockchain sneller, eenvoudiger en veiliger maken.


Twitter-bericht

Dit maakte het bedrijf bekend via een Twitter-bericht. Hiernaast heeft het bedrijf een blogpost geplaatst met toelichting over de update. Zo is er speciaal WebAssembly-engine ontwikkelt. Op deze functie worden de slimme EOS-contracten uitgevoerd. Volgens Block.one is deze engine een instructie-indeling die is ontwerpen voor de implementatie op web en servers.


Wat is er verbeterd?

Door de nieuwe functie toe te voegen, zullen de prestaties van slimme contractuitvoeringen worden verbeterd. Hiernaast is de achterliggende engine circa 16 keer sneller geworden.

Hiernaast wordt ondersteuning voor WebAuthn geïntroduceerd in deze update. Dit is een standaard voor webauthenticatie en is gebaseerd op cryptografie in combinatie met een openbare sleutel. Hierdoor is het nu mogelijk geworden voor ontwikkelaars om transacties te ondertekenen met WebAuthn in al hun EOS.io-toepassingen.

Tevens is volgens Block.One de netwerkcode van de blockchain aanzienlijk verbeterd. Dit komt doordat zij nu ondersteuning voor multithreading hebben toegevoegd. Met multithreading wordt het vermogen van een centrale verwerkingseenheid uitgebreid waardoor het meerdere taken tegelijkertijd kan uitvoeren, in plaats van slechts één tegelijkertijd. Dit heeft positieve gevolgen voor de hele blockchain, met name in de tijd van de verwerkingen.

Tot slot heeft Block.One een speciale ontwikkelomgeving (IDE) gelanceerd, die het ontwikkelaars makkelijker moet maken om applicaties te programmeren op de blockchain.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken