japan-crypto
Regulatie

EOS krijgt goedkeuring van regelgevende instanties in Japan

De ‘EOS Network Foundation’ heeft aangekondigd dat het EOS-token in september zal worden verhandeld op de Japanse crypto-exchange BitTrade.

Goedkeuring van Japanse cryptoregulator

EOS heeft goedkeuring gekregen van de Japanse cryptoregulator, wat de weg vrijmaakt voor het verhandelen van het token tegen de Japanse yen op gereguleerde beurzen in het land.

De EOS Network Foundation (ENF), die momenteel de ontwikkeling van EOS ondersteunt, heeft aangekondigd dat het token goedkeuring heeft gekregen van de Japanse Virtual and Crypto Asset Exchange Association.

Dit betekent dat de crypto-munt op gereguleerde exchanges tegen de Yen kan worden verhandeld. De ENF benadrukte ook dat de handel in de munt in september mogelijk zal worden gemaakt op BitTrade.

De CEO van ENF, Yves La Rose, gaf in een verklaring aan dat het aanboren van de Aziatische markt erg belangrijk is voor EOS. Volgens La Rose is de regio altijd een belangrijke pijler voor EOS geweest. Dit komt omdat het in deze regio een groot aantal tokenhouders heeft.

Wij zijn ervan overtuigd dat de volgende golf van Web3-innovatie zal komen in de vorm van op blockchain gebaseerde gaming en GameFi. Azië is duidelijk een leider op dat gebied.

Daarnaast zei de CEO ook dat Japan een groeiende markt is met een gevestigd regelgevingskader en een ondersteunende overheid. La Rose gelooft dat er een enorme kans ligt voor landen als Japan om een groot marktaandeel te veroveren. De CEO van ENF merkte ook op dat veel intellectuele eigendommen op het gebied van gaming in Japan rijp zijn voor tokenisatie.

Het potentieel van Web3

De Japanse premier Fumio Kishida heeft onlangs het standpunt van het land ten aanzien van Web3 opnieuw bevestigd. In een toespraak op 25 juli benadrukte Kishida het potentieel van Web3. Daarbij gaf het aan dat het sociale verandering teweeg te brengen en het internet kan transformeren. De premier omschreef Web3 ook als onderdeel van de ‘nieuwe vorm van kapitalisme’.

Regulatie nieuws

Grayscale trekt aanvraag voor Ethereum Futures ETF bij SEC in
Robinhood reageert op SEC-beschuldigingen, wil zaak aanvechten in de rechtbank
Nieuwe beschuldigingen tegen Binance door Nigeriaanse Autoriteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC