Bitcoin, btc koers
Bitcoin

‘Er komt een mooie koopkans aan voor Bitcoin’

Als we de populaire pseudonieme analist Rekt Capital mogen geloven, dan komt er binnenkort een mooie koopkans aan voor Bitcoin. “De pre-halving correctie (donkerblauwe cirkel) zal de laatste koopkans zijn voor Bitcoin tijdens de pre-halving periode”, aldus Rekt Capital.

Waar gaat de Bitcoin koers heen?

Op basis van de blauwe cirkel lijkt Rekt Capital te voorspellen dat we richting 15 april nog weleens een Bitcoin koers van 42.000 dollar op de borden kunnen zien.

Dat lijkt momenteel onwerkelijk, omdat we het vandaag de dag moeten doen met een Bitcoin koers van 52.000 dollar. Kan Bitcoin in aanloop naar de halving echt zomaar met 10.000 dollar zakken?

Dergelijke correctie zijn zeker een mogelijkheid, want dat heeft Bitcoin in het verleden vaker gedaan. Ook de afgelopen 10 dagen is de Bitcoin koers met ~10.000 dollar gestegen.

Na het delen van zijn grafiek waarin hij een correctie voorspelt voor de halving, gaat Rekt Capital ook nog in op de psychologie achter het investeren in Bitcoin.

De vreemde psychologie achter het investeren in Bitcoin

“Als Bitcoin zo stijgt als nu, dan twijfelen velen of er ooit nog een terugval komt. Maar als de correctie dan uiteindelijk komt, dan vraagt iedereen zich af of Bitcoin ooit nog zal stijgen”, aldus Rekt Capital.

De psychologie achter financiële handel in het algemeen is altijd heel tegenstrijdig. Je hebt jezelf hier waarschijnlijk ook weleens op betrapt. Dat je niet durft te verkopen, omdat het erop lijkt dat de koers alleen nog maar kan stijgen.

Juist op de momenten dat het voelt alsof je heel erg moet bijkopen, omdat de koers maar blijft stijgen, is dat vaak een moment om wellicht na te denken over een verkoop.

Het is echter extreem moeilijk om tegen je emoties in te handelen en op die momenten te doen wat niemand anders lijkt te doen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?