Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Er zal geen wereldvaluta zijn maar XRP kan dienen als de overbruggingsvaluta

De CTO van Ripple denkt dat er een ecosysteem van fiat valuta’s zal ontstaan waarin de XRP token van cruciaal belang zal zijn.


Veel aandacht voor digitale valuta’s

Een mogelijke digitale valuta van centrale banken krijgt veel aandacht in de crypto wereld. Vertegenwoordigers van financiële instellingen over de hele wereld hebben belangstelling getoond voor het digitaliseren of tokeniseren van hun fiat valuta. De CTO van Ripple, genaamd David Schwartz, heeft een standpunt ingenomen over de mogelijkheid van de opkomst van een ‘wereldwijde stablecoin’ en de rol van de XRP token in die context.

De discussie begon toen een lid van de XRP comminity verwees naar de roadmap die is opgesteld door de G-20 Financial Stability Board (FSB). Dit heeft het gedaan om een reglement over digitale valuta’s te creëren. In zijn publicatie benadrukte de FSB de voordelen van digitale valuta voor snellere en goedkopere betalingen. Velen zijn van mening dat er ruimte is voor het ontstaan van een wereldwijde stablecoin. De CTO van Ripple reageerde echter als volgt:

Ik denk niet dat er binnenkort één wereldfiat zal zijn. Dus zelfs met stablecoins zullen er veel verschillende munten zijn. Om liquiditeit te creëren tussen digitale valuta’s, andere stablecoins en nieuwe tokenized aandelen, is er ruimte voor een neutraal, jurisdictieloze token.


XRP of XLM, wat wordt de brug naar de wereldeconomie?

Terwijl de discussie werd voortgezet, vroeg een ander community lid aan Schwartz of deze neutrale overbruggingstoken XRP zal zijn of XLM zal worden. De CTO van Ripple antwoordde dat het er niet één zal zijn. Daarnaast merkte hij op dat Ripple zijn marktaandeel zal moeten veroveren:

Ik denk dat veel digitale en fiat assets gaan strijden om die rol te krijgen en er is ruimte voor meer dan één. Ik zie de rol van de dollar als de wereldwijde valuta langzaam krimpen en dat terwijl de internationale handel toeneemt. Dus zullen wij gaanvechten voor een aandeel in een grotere markt.

In die zin zullen er voordelen zijn voor digitale tokens zoals XRP of zelfs de dollar, zo voegde Ripple’s CTO toe. In een toespraak die Schwartz op 19 oktober hield voor Berkeley University, werden de XRP en de XRP Ledger uitgekozen als specifiek ontworpen om de functie te vervullen van een asset zijn met neutrale jurisdictie. De XRP Ledger heeft de functies die nodig zijn om transacties uit te voeren van een native asset, een neutraal asset, om overbruggingstokens uit te geven. Daarnaast heeft het de functies die nodig zijn om samen te werken met andere betalingsnetwerken. Schwartz legde uit:

XRPL heeft de uitgifte van assets ingebouwd in het protocol. Uitgifte, autorisatie, betalingen, regelingen en exchanges zijn allemaal native operaties met eenvoudige API’s. Uitgegeven assets kunnen fiatvaluta, effecten of iets anders van vervangbare waarde vertegenwoordigen dat werkt als een valuta.

XRP moet deel gaan uitmaken van een ecosysteem

De Ripple CTO hoopt dat de XRP deel kan uitmaken van een ecosysteem. Dit kan zorgen voor meer liquiditeit op de wereldmarkt. In dat verband voegde hij eraan toe:

Het XRP Ledger kan niet alle betalingen van de wereld aan. Ik denk niet dat een enkel netwerk de oplossing kan bieden. Dat is totaal onrealistisch. Mensen willen verschillende dingen en hebben verschillende problemen. Maar de XRP kan de hub of ruggengraat zijn die zorgt voor de snelle internationale verrekeningen. Het lost het last mijl probleem niet op, maar het helpt bij de interoperabiliteit en het samentrekken van liquiditeit, zodat bedrijven niet in elk betalingssysteem geld hoeven te houden.