Bitcoin Nieuws

Erik Voorhees verwacht Bitcoin koers van 40.000 dollar in juni

ShapeShift CEO Erik Voorhees verwacht dat de Bitcoin koers in de zomer al richting de 40.000 dollar gaat, terwijl Tim Draper bij zijn voorspelling van 250.000 dollar blijft. Dat zijn twee koersen die behoorlijk ver uit elkaar liggen, maar gezien de macro-economische omstandigheden allebei bullish zijn. Is Bitcoin in de eerste helft van 2023 wel in staat om te knallen als we mogelijk een recessie tegemoet gaan?

De voorspelling van Voorhees

Erik Voorhees was te gast bij de Bankless podcast op 2 januari en daar was hij extreem optimistisch over Bitcoin op de korte termijn. “Het zou mij niet verbazen als Bitcoin voor de zomer op 40.000 dollar staat”, aldus Voorhees. Verder gaf hij aan dat Bitcoin een rendement van 250 procent zou pakken vanaf de huidige koers als zijn voorspelling uitkomt. Het idee dat het mogelijk weleens 10 jaar kan duren voordat Bitcoin hersteld, vindt Erik Voorhees niet geloofwaardig.

“Dat zou betekenen dat Bitcoin waarschijnlijk gefaald heeft”, aldus een duidelijke Erik Voorhees. Vooruitkijkende zegt hij dat de macro-economische omstandigheden, de rente en het verdere monetair beleid van centrale banken grote factoren zijn in hoe de markt zich volgend jaar zal gedragen. Verder geeft hij toe dat de reputatie van crypto voor buitenstaanders echt dramatisch is op dit moment, waardoor zij zullen schrikken van de volgende rally.

De 250.000 dollar van Tim Draper

De overtreffende trap van Erik Voorhees is natuurlijk Tim Draper met zijn voorspelling van 250.000 dollar. Middels een Twitter-bericht op 1 januari herhaalt hij zijn voorspelling van een Bitcoin koers van 250.000 dollar. Oorspronkelijk was de voorspelling dat Bitcoin die koers in 2022 zou bereiken, maar dat is natuurlijk niet gelukt. Nu zegt Draper dat Bitcoin die koers in ieder geval voor de halving zal aantikken.

De eerste keer dat Draper een koers van 250.000 dollar voorspelde was tijdens een toespraak op zijn eigen Draper University in San Mateo in april 2018. Op dat moment keek hij in zijn “kristallen bal” en “dacht” hij aan een Bitcoin koers van 250.000 dollar voor 2022. De reacties op het bericht van Draper zijn niet heel optimistisch. Wat dat betreft is het duidelijk dat we in een bearmarkt zitten.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden