Fidelity
Bitcoin

ETF van Fidelity haalt meer Bitcoin binnen dan Grayscale verliest

De Spot Bitcoin ETF van Fidelity heeft gisteren 208 miljoen dollar aan kapitaal uit de markt weten te halen. Dat is bijzonder, omdat er daarmee meer kapitaal in de ETF van Fidelity stroomde dan er door de Grayscale Bitcoin Truste (GBTC) verloren werd.

GBTC moest namelijk een uitstroom van 192 miljoen dollar opschrijven.

Het bloeden van Grayscale stopt?

Zo begint het bloeden van Grayscale langzaam maar zeker te verminderen. Op 26 januari ging het nog om een uitstroom van 255 miljoen dollar. Gisteren was dat met 192 miljoen dollar dus 25 procent minder; en markeerde het een daling van 70 procent van de piek van 641 miljoen dollar van 22 januari.

Het is ook meteen de op één na beste dag voor Grayscale. Op de beste dag stroomde er slechts 95 miljoen dollar uit het fonds op 11 januari. Dat was de dag dat het fonds converteerde naar een Spot Bitcoin ETF.

Qua volumes blijft Grayscale nog wel de baas, maar BlackRock zit het fonds op de hielen. Waar Grayscale gisteren een volume van 570 miljoen dollar mocht opschrijven, ging het voor BlackRock om een volume van 460 miljoen dollar.

140.000 Bitcoin gekocht door de ETFs

Grayscale mag dan voor gigantische uitstromen zorgen, maar dat betekent niet dat de ETFs per definitie een mislukking zijn.

In totaal haalden de nieuwe negen Spot Bitcoin ETFs voor ongeveer 6 miljard dollar aan Bitcoin uit de markt. Dat kapitaal is goed voor 140.000 Bitcoin.

Hier hadden de ETFs slechts 11 handelsdagen voor nodig.

Ter vergelijking, het MicroStrategy van Michael Saylor had ongeveer 300 dagen nodig om 100.000 Bitcoin te verzamelen. Wat betekent dit? Vooral dat we er met de Spot Bitcoin ETFs echt een gigantische nieuwe markt hebben bijgekregen.

Kan dat in een bullmarkt resulteren in 2024 of 2025? Dat kan, maar niets is zeker natuurlijk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk