Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin koers kan naar $112.000 stijgen door ETFs

In één maand tijd hebben de Spot Bitcoin ETFs in Amerika 192.000 Bitcoin weten te verzamelen. Volgens CryptoQuant kan dit beleggingsproduct er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat we in 2024 nog een Bitcoin koers van 112.000 dollar op de borden zien. In het “slechtste scenario” krijgen we een Bitcoin koers van 55.000 dollar volgens CryptoQuant.

Bitcoin koers van 112.000 dollar

“De market cap van Bitcoin zag dankzij de Spot ETFs een instroom van 9,5 miljard dollar in één maand. Dat zou de Realized Cap in potentie met 114 miljard dollar per jaar laten stijgen”, aldus Ki Young Ju van CryptoQuant.

Dat klinkt heel mooi, maar hiermee gaat CryptoQuant er wel vanuit dat de instromen die we nu zien blijven doorzetten. Het is nog maar de vraag in hoeverre de Spot Bitcoin ETFs dat daadwerkelijk voor elkaar krijgen.

Een potentiële top voor Bitcoin zou volgens Ki Young Ju op het niveau van 104.000 tot 112.000 dollar per Bitcoin uitkomen. Daarmee zou de verhouding van de market cap van Bitcoin versus de Realized Cap (de market cap gebaseerd op de laatste koers waarvoor alle Bitcoin individueel verhandeld zijn) op 3,9 uitkomen.

Historisch gezien is dat vaak de top geweest voor de Bitcoin koers tijdens bullruns.

Belangrijke week voor Bitcoin

Het lijkt erop dat we een belangrijke week ingaan voor Bitcoin. Niet vanwege Valentijnsdag, maar om te zien of de ETFs het positieve momentum van de afgelopen dagen kunnen doorzetten.

Als dat lukt, dan kan er weleens een hele interessante periode aanbreken voor de digitale munt. Bitcoin is er namelijk nog nooit in geslaagd om voor de halving een all-time high te noteren.

Dat betekent natuurlijk niet dat het onmogelijk is om dat voor elkaar te krijgen, maar het ligt niet in de lijn der verwachting. Met de ETFs kan het echter een bijzonder jaar worden. Zeker omdat de halving nu in aantocht is.

De aanstormende halving kan in theorie een hype veroorzaken, waardoor mensen die via de ETF toegang krijgen tot Bitcoin de koers naar een all-time high duwen. Dat lijkt op dit moment nog een beetje wensdenken (de all-time high is immers nog 21.000 dollar van ons verwijderd), maar zeg nooit nooit.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom
Bitcoin-betaalapp Strike gaat diensten aanbieden in Afrika
BlackRock Bitcoin ETF bereikt nieuw hoogtepunt in handelsvolume
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen