BTC ETF
Bitcoin

‘ETFs zijn stapsteen naar meer toepassingen voor Bitcoin’

De lancering van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs betekent een ware revolutie voor de digitale munt. Het vormt als het ware een “groen licht” van de Amerikaanse overheid voor Bitcoin als financiële asset. Investeerders hoeven zich geen zorgen meer te maken over een algeheel verbod op de digitale munt.

Volgens Sheraz Shere van de Solana Foundation zit er dankzij de ETFs nog meer in het vat voor Bitcoin.

Spot Bitcoin ETFs zijn een belangrijke stapsteen

Shere noemt de Spot Bitcoin ETFs een stapsteen naar meer voor de gehele industrie voor digitale assets. De beleidsmaker van de Solana Foundation gelooft dat de volledige industrie hiermee opent voor een breder publiek.

Hierbij doelt hij onder andere op institutionele beleggers en het algemene investeringspubliek.

“De echte kans is om meer efficiëntie naar de traditionele financiële systemen te brengen en toepassingen mogelijk te maken die men hiervoor niet eens kon bedenken, zoals markten voor iedere assets die in een token te vangen is”, aldus Shere.

Hoewel Shere gelooft dat het tijd kan kosten voordat dit scenario zich uitspeelt, gelooft hij dat meer rechtszekerheid over de hele wereld uiteindelijk meer traditionele partijen richting de blockchain-industrie duwt.

Solana en tokenisatie

Deze positieve woorden van Shere komen natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. Op 24 januari kondigde de Solana Foundation namelijk “token extensions” aan.

Dit is een stukje technologie dat het voor ontwikkelaars, bedrijven en financiële instituten eenvoudiger moet maken om hun bedrijven op de blockchain te brengen.

“De redenen die een gereguleerd instituut normaal gesproken richting een private blockchain zou duwen, zijn met deze technologie aangepakt; omdat compliance met de wet in de tokenstandaard gebakken zit”, aldus Shere.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te voorkomen dat gesanctioneerde wallets transacties doen met de tokens, waarmee het ook mogelijk is om assets te bevriezen en in beslag te nemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’