Ethereum

Ethereum 2.0 op schema voor lancering 1 december

In totaal moesten 524.288 Ethereum (ETH)-tokens worden gestort om fase 0 van de nieuwe Ethereum update, Ethereum 2.0, te activeren. Dat is eerder deze week ruimschoots gelukt. Hierdoor ligt ETH2.0 op schema voor de geplande lancering van 1 december 2020.


Minimale bedrag ruimschoots behaald

In totaal zijn nu 48% tokens meer gestort dan aanvankelijk nodig was voor fase 0, waardoor het staking-contract nu 775.232 Ethers omvat. Ondanks het feit dat het minimale bedrag al behaald was, bleven investeerders dus hun ETH staken. Om deel te nemen aan het stakingsproces voor fase 0 van ETH 2.0, moeten gebruikers ten minste 32 ETH vastzetten in een slim contract.

Door het minimale bedrag zo aanzienlijk te overschrijden, laat zien dat de ETH-markt klaar is voor de update en hier ook in geloven. Iedereen wil namelijk uitmaken van de upgrade van het netwerk.

Naar verluidt is de laatste 25% van de vastgezette Ethers in slechts 4 uur erbij gekomen. En dit aantal stijgt nog steeds; iedereen die ten minste 32 ETH bezit kan namelijk nog steeds deelnemen aan de netwerkupgrade.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Ruim $397 miljoen vastgezet

Met de huidige waarde van ETH ($511) zit nu ruim $397 miljoen aan ETH-waarde vast in een het staking-contract voor de upgrade. Alhoewel dit een aanzienlijk bedrag is, betreft dit slechts zo’n 0.7% van het totale circulerende ETH-aanbod. Toch geeft dit aan dat investeerders van Ethereum vertrouwen hebben in de aanstaande upgrade. Deze upgrade brengt dan ook veel verbeteringen met zich mee, waaronder een betere schaalbaarheid.

Alhoewel dit uiteraard speculeren blijft, lijkt door de aanstaande upgrade en de dalende correlatie tussen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), zou dit kunnen betekenen dat er een nieuw seizoen voor altcoins opkomst is. Dit is echter geen handelsadvies.