Ethereum

Ethereum bereikt maandelijks dieptepunt, maar waarom?

Ondanks dat Ethereum ongeveer 24 uur geleden nog de grens van $200 doorbrak, heeft het nu al die winsten alweer verloren. ETH is zelfs 1 van de slechtst presterende grote cryptomunten vandaag.


Ethereum bereikt dieptepunt

Vandaag is opnieuw een slechte dag voor de cryptomarkt. Ethereum, de op één na grootste cryptomunt op marktkapitalisatie, bereikt zelfs zijn maandelijkse dieptepunt van 184 dollar. Dit omdat de markt maar niet lijkt te willen herstellen.

Gisteren leken Bitcoin, Ethereum en de rest van de markt klaar voor herstel. De Bitcoin koers steeg kort tot boven de $8.000. De Ethereum prijs lag veilig boven de $200.

Echter, vandaag is de koers van de grootste altcoin weer flink ingezakt. 1 ETH token verhandelt vandaag voor iets meer dan $180 en verloor bijna 8 procent in de afgelopen 24 uur.

De gehele cryptomarkt leed eerder deze week al zware verliezen. Dit was een weerspiegeling van wat er op de traditionele aandelenmarkten gebeurde. Ook deze maakten een flinke crash mee. Onderanderen door de groeiende angst voor de verspreiding van het coronavirus en de prijzenoorlog op de oliemarkt.


ETH koers blijft dalen ondanks positief nieuws

Het positieve nieuws rondom Ethereum lijkt de koers geen goed te doen. Zo kondigde de investeringsmaatschappij onder leiding van mede-oprichter van Reddit, Alexis Ohanian, eerder deze week een financieringsronde van $5 miljoen aan in het op Ethereum gebaseerde kaartspel SkyWeaver.

Ook lijkt de interesse in ETH tokens flink opgeleefd. Binance Labs kondigde onlangs aan dat het totale maandelijkse handelsvolume de afgelopen maand steeg met 158,6%.

Niettemin blijven de cryptokoersen dalen. De totale marktwaarde van alle cryptocurrencies daalde van $264 miljoen op zaterdag, naar ongeveer $216 miljoen vandaag. Altcoins als Bitcoin Cash, Litecoin en Tezos noteren allemaal dalingen tussen de 5 en 10 procent.