Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum breekt de $1800 voor de eerste keer ooit

De meest gebruikte blockchain ter wereld, de Ethereum blockchain, heeft vanochtend een nieuw record weten te bereiken.


Nieuw prijsniveau voor Ethereum

Ethereum brak vanmorgen het prijsniveau van $1.800. De stijging kwam te midden van een algemene opwaartse beweging van de crypto markt.

Zoals de onderstaande grafiek laat zien, brak ETH vanochtend door zijn vorige all time high van $1740 die vorige week werd behaald. De koers is op het moment teruggezakt naar een prijs van $1.740, maar ondanks dat blijft de altcoin voorlopig in een stevige opwaartse trend.

Aangezien ETH niet eerder tegen zulke hoge prijzen heeft gehandeld, ontbreekt het op korte termijn aan een duidelijke prijsweerstand. Daarom lijken handelaren op dit moment vooral te kijken naar de psychologische $2.000 grens.

De koersstijging valt samen met de lancering van ETH futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Dit is ’s werelds grootste financiële exchange die dagelijks voor miljarden dollars aan verschillende activa verhandelt. De ETH futures zijn een afgeleid product waarmee beleggers kunnen gokken op de prijsbewegingen van het asset. Dit is minus de juridische / veiligheidscomplicaties van het aanhouden van de asset zelf.

Op de eerste dag van hun aanbod werd er voor meer dan $30 miljoen aan ETH-futures verhandeld. Dit bewees dat er veel vraag was onder het institutionele publiek.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten