Ethereum-Classic
Ethereum Classic

Ethereum Classic Atlantis Hard Fork gepland voor 17 september

De Atlantis hard fork voor Ethereum Classic staat gepland op 17 september op blok 8.772.000 van de blockchain.


Eerdere deadline verplaatst

Eerder werd de deadline gezet op blok 8.750.000 van de blockchain. Echter wordt er verwacht dat deze wordt bereikt op 15 september 2019, een zondag. Om eventuele problemen te voorkomen rondom de hard fork is deze deadline verplaatst naar een doordeweekse dag; dinsdag 17 september 2019. Doordeweeks zijn er normaliter meer medewerkers aanwezig bij alle diverse betrokken partijen, waardoor mogelijke problemen sneller worden opgepakt en verholpen. Deze beslissing is unaniem genomen.


Testfase

Op dit moment wordt de Atlantis-update getest om bugs of andere ongewenste fouten op te lossen.

Hiernaast zijn er nog een tweetal aan andere belangrijke prioriteiten van de hardfork, namelijk dat er een hoogwaardige software moet worden ontwikkeld die de veiligheid van het netwerk kan garanderen en dat de meningen van de community nog moeten worden meegenomen in de update. Met de laatste prioriteit lijkt het erop dat ze de community erg serieus nemen.


Ethereum Classic

Ethereum Classic, ofwel ETC, is zelf een hard fork van Ethereum. In 2016 kwam deze update vanwege de ineenstorting van het op Ethereum-gebaseerde project ‘DAO’ die op dat moment plaatsvond. Hier werden van meerdere beveiligingsfouten in zowel het project als het Ethereum-netwerk gebruik gemaakt. Hier ligt dan ook de focus van deze hardfork: beveiliging.