Ethereum Classic, ETC
Ethereum Classic

Ethereum Classic-ontwikkelaars kondigen nieuwe hard fork aan

Op maandag hebben ontwikkelaars van de Ethereum Classic blockchain een nieuwe hard fork aangekondigd. De lancering van de upgrade staat nu gepland voor eind juli.


De nieuwe ETC hard fork

De upgrade, die “Magneto” wordt genoemd, omvat de vier Ethereum-verbeteringsvoorstellen, ook wel EIP’s genoemd, die eerder dit jaar voor het eerst te zien waren in de Berlin-upgrade van Ethereum.

Deze voorstellen zijn bedoeld om de beveiliging van het netwerk te verbeteren en tegelijkertijd te besparen op transactiekosten door adressen op één plek op te slaan waar gebruikers met een enkele transactie toegang toe hebben.

Bèta-tests op de Morder- en Kotti-testnetten van Ethereum Classic begonnen op 2 juni en 9 juni. De Magneto-fork zal officieel plaatsvinden zodra deze tests zijn afgerond. Stevan Lohja vertelde de ETC-community het volgende:

“Om een succesvolle fork te garanderen, vragen we ETC-consumenten om hun node-software te upgraden naar een Magneto-compatibele versie als ze dat nog niet hebben gedaan. Als je geen nodes of services gebruikt, maar ETC via andere services gebruikt, neem dan contact op met die service om er zeker van te zijn dat ze de Magneto-hardfork ondersteunen.


Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic werd oorspronkelijk gecreëerd in 2016. Het protocol kwam voort uit het Ethereum-mainnet vanwege de hack van een project dat bekend staat als “de DAO”. Na de hack besloten de ontwikkelaars van Ethereum om de kwaadaardige transacties terug te draaien in een poging de hacker te omzeilen en het gestolen geld terug te geven aan de juiste eigenaren.

Sommigen waren van mening dat het ongedaan maken van deze transacties in feite een van de kernprincipes van Ethereum teniet zou doen. Deze gebruikers waren van mening dat het beter was om het verlies te accepteren en te leren van de technische fouten waardoor de hacker het geld zou houden. Als gevolg hiervan scheidde het Ethereum Classic-project zich af van Ethereum.