Ethereum Classic, ETC
Ethereum Classic

Ethereum Classic prijs stijgt in 1 week tijd met 300%

Ethereum Classic is één van de best presterende cryptocurrencies van deze week. De koers is namelijk in 7 dagen tijd met 300 procent gestegen.


Wat zit er achter de rally van ETC?

De altseason is deze week echt aangebroken en dat betekent dat altcoins 1 voor 1 enorme winsten boeken omdat investeerders telkens op zoek zijn naar optimale winsten.

Dit jaar is vooral de cultuur en de bekendheid van de token belangrijk voor investeerders. Deze verschuiving zien we duidelijk bij Dogecoin, die in 2021 een winst van meer dan 12.000% heeft behaald.

Memes en andere sociale triggers lijken steeds vaker voor enorme koersstijgingen te zorgen. En precies dit zien we ook gebeuren bij Ethereum Classic. De koers is namelijk in waarde geëxplodeerd zonder enige fundamentele verandering. Adam Back, de CEO van Blockstream, noemde de altcoin markt op Twitter dan ook een casino.

Of investeren in ETC nou zo’n goed idee is, is sowieso maar de vraag. Zo merkten analisten op dat Ethereum Classic al meerdere 51%-aanvallen heeft ondergaan, wat wijst op een gebrek aan beveiliging. En ook de enorme volatiliteit is een ding om rekening mee te houden.

ETC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Desalniettemin lijken investeerders onverstoorbaar en hebben ze vooralsnog geen haast om hun ETC te verkopen. Ethereum Classic is nu de 13e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Dit terwijl het op 1 januari 2021 nog op plek 38 stond. Het positieve sentiment dat rondom zijn grote broer Ethereum hangt zou een reden kunnen zijn voor de groei van ETC.


‘Klassieke’ altcoins zijn in trek

Een fenomeen wat we sowieso zien in de cryptomarkt is dat ‘klassieke’ cryptocurrencies in trek zijn de afgelopen weken. Met klassieke crypto’s bedoelen we munten die rond 2017 in de top 10 stonden maar sindsdien ingehaald zijn door andere, nieuwere tokens.

Denk bijvoorbeeld aan EOS, die deze week met 80 procent gestegen is of aan Bitcoin Cash en Litecoin die beiede een wekelijkse winst van meer dan 36% hebben geboekt.