Ethereum ETHER
Ethereum

Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren

De cryptomarkt begint weer tot leven te komen, en ook Ethereum (ETH) vertoont een opmerkelijke opleving met een stijging van bijna 12% in de afgelopen week. Het positieve sentiment keert daarmee terug, wat deels te maken heeft met de verwachte lancering van de ETH Spot exchange-traded funds (ETF’s).

Verwachte invloed van ETH Spot ETF’s op Ethereum

Volgens de wereldwijde bank Citibank kunnen de fondsen 30% tot 35% van de instroom verwachten die we bij de Spot Bitcoin (BTC) ETF’s hebben gezien. Dit zou neerkomen op een netto-schatting van tussen de $4,7 miljard en $5,4 miljard in de eerste zes maanden.

Ethereum zou door zo’n grote instroom flink in waarde kunnen stijgen. Een belangrijke reden hiervoor is de beperkte liquiditeit van de digitale munt, met een marktdiepte van slechts 1%. Marktdiepte verwijst naar het vermogen van de markt om grote hoeveelheden koop- of verkooporders op te vangen zonder dat dit de prijs sterk beïnvloedt.

Een beperkte marktdiepte betekent dat er relatief weinig koop- en verkooporders zijn bij verschillende prijspunten. Hierdoor kan een plotselinge toename van de vraag de koers aanzienlijk laten stijgen, omdat er niet genoeg orders zijn om deze vraag op te vangen zonder de prijs te verhogen.

Onzekerheden bij de lancering van ETH Spot ETF’s

Veel investeerders verwachten dat de introductie van het fonds meer institutionele beleggers zal aantrekken en de vraag naar Ethereum zal verhogen.

Of we daadwerkelijk instromen van $5,4 miljard of meer zullen zien, blijft echter onzeker vanwege enkele belangrijke kanttekeningen.

De ETH-producten bieden namelijk geen staking aan, wat bezitters van de digitale munt juist vaak gebruiken om passief inkomen te verdienen.

Daarnaast hebben de BTC-fondsen, die al in januari werden gelanceerd, een “first-mover advantage” en kunnen zij het grootste deel van de investeringen al hebben aangetrokken.

Veel investeerders beschouwen Bitcoin en Ethereum bovendien als vergelijkbaar, wat ertoe kan leiden dat ze minder geneigd zijn om in de nieuwe ETF’s te investeren.

Verwachte lanceringsdatum

Voorlopig lijkt het erop dat de fondsen op 23 juli gelanceerd zullen worden. Volgens de ETF-expert van Bloomberg, Eric Balchunas, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) uitgevers gevraagd hun definitieve S-1-documenten op woensdag in te dienen en na de markt sluiting op maandag een goedkeuringsverzoek in te dienen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt