Silver Ethereum with candle stick graph chart and digital background
Ethereum

Ethereum ETF’s kenden gisteren een dramatische dag – uitstroom van bijna $80 miljoen

Na enkele prima handelsdagen hebben de Amerikaanse Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) gisteren een godsvermogen uit moeten zwaaien. Sinds de allereerste week hebben de fondsen niet meer zo’n slechte dag als gisteren beleeft. En dat terwijl de Ethereum koers juist weer goed bezig is de laatste tijd.

ETH-fondsen verliezen $79,3 miljoen

Volgens gegevens van Farside Investors hebben de negen Ethereum ETF’s gisteren gezamenlijk een netto-uitstroom van $79,3 miljoen gezien.

Grayscale’s ETHE-fonds kreeg zoals gewoonlijk de meeste tegenwind, maar dit keer was het contrast met de concurrentie wel heel groot. Het fonds beleefde zijn slechtste dag sinds 31 juli, met een uitstroom van $80,6 miljoen.

Het ETHW-fonds van Bitwise was de enige die vers kapitaal binnenharkte, met een instroom van $1,3 miljoen. Voor de overige fondsen, waaronder die van BlackRock, bleef de balans gelijk.

Sinds hun debuut op 23 juli hebben de Ethereum ETF’s op de Amerikaanse beurzen bijna iedere handelsdag miljoenen dollars aan uitstroom gezien. Slechts op drie dagen was de uitstroom groter dan gisteren, namelijk op de tweede, derde en vierde handelsdag, toen er respectievelijk $133,3 miljoen, $152,4 miljoen en $162,7 miljoen verdween.

Hoewel de eerste week van handel zonder twijfel de meest turbulente was, blijft een duidelijke ommekeer voorlopig uit. Van de negen handelsweken tot nu toe, wisten de fondsen slechts één week positief af te sluiten. Dit onderstreept de lage interesse in deze nieuwe producten en weerspiegelt de teleurstellende start van de Ethereum ETF’s op de markt.

Het gaat steeds beter met de Ethereum koers

De teleurstellende Ethereum ETF-geldstromen van de afgelopen weken komen des te harder aan gezien het feit dat het marktsentiment juist enorm is verbeterd. De Bitcoin (BTC) koers heeft een indrukwekkend herstel laten zien van ruim 23% sinds 6 september, wat Ethereum en de rest van de markt een grote opkikker heeft gegeven.

De Ethereum koers heeft zelfs een totale stijging van bijna 26% doorgemaakt – van $2.150 tot een piek van $2.700. De altcoin heeft dus betere prestaties neergezet dan bitcoin, wat de laatste maanden erg zeldzaam is. Mochten de ETF’s eindelijk in trek komen, dan zou dit de koers logischerwijs een verdere boost geven. 

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Ethereum (ETH) koersanalyse: Cruciale niveaus om in de gaten te houden
Bitcoin ETF’s floreren: $92 miljoen instroom, maar Ethereum blijft achter
‘Diamond hands’ strategie levert investeerder $131,7 miljoen op met Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen