Ethereum logo, Ether
Ethereum

Ethereum-ETF’s trekken $5 miljoen aan, doorbreken twee weken durende terugtrekking

Spot Ethereum-ETF’s hebben gisteren eindelijk weer een instroom gebeotk met een totale netto-instroom van $5,8 miljoen. Dit was de eerste positieve dag na negen opeenvolgende handelsdagen van uitstroom, wat een opvallende wending markeert voor de fondsen.

BlackRock’s ETHA-fonds viel gisteren op met een sterke instroom van $8,4 miljoen, gevolgd door Fidelity’s FETH, dat $1,3 miljoen aantrok. Niet alle fondsen kenden echter een positieve dag; Grayscale’s ETHE zag een uitstroom van $3,8 miljoen, wat aangeeft dat sommige fondsen nog steeds met uitdagingen te maken hebben.

Bitcoin ETF’s noteren uitstroom van $105 miljoen

Wat deze resultaten nog opmerkelijker maakt, is dat ze plaatsvonden terwijl Bitcoin-ETF’s aanzienlijke verliezen leden. Op woensdag registreerden Bitcoin-ETF’s een totale netto-uitstroom van $105 miljoen, waarbij grote spelers zoals Grayscale (GBTC) en ARK Invest (ARKB) het zwaar te verduren kregen.

Deze tegenstrijdige bewegingen tussen Ethereum– en Bitcoin-ETF’s suggereren een mogelijke verschuiving in de voorkeuren van beleggers, wat wijst op een groeiende interesse in Ethereum.

Moeizame start voor Ethereum-ETF’s in eerste handelsweken

De Ethereum-ETF’s hebben in hun eerste 25 handelsdagen opvallend slecht gepresteerd, waarbij maar liefst 17 dagen eindigden met een uitstroom. Daarnaast was het handelsvolume relatief laag, wat wijst op een gebrek aan interesse en activiteit rondom deze fondsen.

Dit staat in scherp contrast met de Bitcoin-ETF’s, die een veel hoger handelsvolume lieten zien en slechts 6 van hun eerste 25 dagen een uitstroom kenden.

Volgens K33 Research kan de timing van de lanceringen een belangrijke rol spelen in deze verschillen. “De ETH-ETF’s werden gelanceerd midden in de zomerdip, wat samen met het zomervakantie-effect de marktactiviteit dempte. Desondanks is de achterstand in prestaties opmerkelijk, en voorlopig zijn de ETF’s meer een vloek dan een zegen geweest voor ETH. De Grayscale-ETF heeft de markt overspoeld met aanbod,” aldus K33 Research.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Ethereum of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ethereum nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13