Ethereum (ETH) Cryptocurrency
Ethereum

Ethereum ETF’s zien opnieuw instroom, maar met lichte tegenvaller

De Amerikaanse Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor de tweede dag op rij een kapitaalinstroom genoteerd, wat pas de tweede keer sinds de lancering is dat dit gebeurt.Toch is er ook een tegenvaller: het ETHE-fonds van Grayscale is opnieuw vervallen in zijn oude patroon van uitstromen.

Ethereum ETF’s halen $24,3 miljoen binnen

Uit nieuwe gegevens van Farside Investors blijkt dat de negen Ethereum ETF’s, die op 23 juli zijn gelanceerd, gisteren een totaal van $24,3 miljoen hebben verwelkomd. Het resultaat volgt na een eerdere netto-instroom van $5,0 miljoen op maandag.

BlackRock’s ETHA-fonds zag maandag nog een instroom van $0 – wat betekent dat er geen significant verschil is geweest tussen de in- en uitstroom – maar heeft zich weten te herpakken met instroom van $49,1 miljoen gisteren.

Geen enkel ander fonds kon zich meten met dat van de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Uitsluitend Fidelity’s FETH-fonds en Invesco’s QETH-fonds haalden eveneens kapitaal op, van respectievelijk $5,4 miljoen en $0,8 miljoen.

Hoewel het gezamenlijke resultaat bemoedigend is, zorgt crypto-vermogensbeheerder Grayscale alsnog voor een domper. Zijn geconverteerde ETHE-fonds noteerde op maandag voor het eerst sinds de lancering géén uitstroom, maar heeft gisteren weer $31 miljoen uit moeten zwaaien.

ETH koers stijgt 3%

De Ethereum koers is de afgelopen 24 uur met iets meer dan 3% gestegen. Ethereum is hierin geen uitzondering; Bitcoin (BTC) heeft ook een stijging van bijna 3% doorgemaakt en, zoals gewoonlijk, de rest van de cryptomarkt meegetrokken.

Toch onderscheidt Ethereum zich door als een van de weinige cryptomunten beter te presteren dan Bitcoin. Al enkele dagen overtreft ‘s werelds grootste altcoin de koersprestaties van Bitcoin, wat de speculatie over een naderend altseason aanwakkert. In dit licht zou het natuurlijk gunstig zijn als de recent gelanceerde ETF’s de huidige positieve trend kunnen voortzetten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt