ethereum, ether, stijgt
Ethereum

Ethereum ETF’s zouden de crypto markt in een stroomversnelling kunnen brengen

Crypto beleggers wachten met smart op de exponentiële fase van de huidige bullmarkt. Historisch gezien komt deze fase eraan. Maar het is gissen wanneer deze fase precies zal starten. Het lijkt daarom wachten op de volgende grote katalysator die de crypto markt in een stroomversnelling zal brengen.

Volgens analisten van Bitfinex zou de lancering van Amerikaanse spot Ethereum (ETH) ETF’s in het derde kwartaal deze katalysator kunnen zijn. 

Welk effect zouden de Ethereum ETF’s hebben?

De analisten zien de Ethereum ETF’s als een cruciale stap om institutionele investeerders aan te trekken die tot nu toe terughoudend waren vanwege wetgevende onzekerheden. Een gereguleerde ETF biedt een vertrouwd middel voor grote financiële instellingen om blootstelling aan Ether te verkrijgen, wat kan leiden tot een verhoogde vraag en stijgende prijzen. Dit zagen we ook bij de lancering van de Bitcoin (BTC) ETF’s eerder dit jaar.

Een door de overheid goedgekeurd Ethereum ETF zou deze barrières kunnen wegnemen en een bredere acceptatie stimuleren. Dit kan volgens Bitfinex een domino-effect veroorzaken, waarbij meer institutionele investeerders de markt betreden en een positieve feedbackloop creëren die de prijzen verder opdrijft.

Daarnaast kan de goedkeuring van een Ether ETF ook het vertrouwen van particuliere investeerders vergroten. Veel kleine investeerders zien de toetreding van institutionele spelers als een teken van validatie en stabiliteit in de crypto markt. Dit zou kunnen leiden tot een toename van het aantal particuliere beleggers die in Ethereum investeren, wat de vraag verder zou doen stijgen.

Ethereum ETF’s komen heel dichtbij

Wanneer de Ethereum ETF’s precies op de markt zullen komen is niet zeker. Maar het lijkt wel heel dichtbij te komen. Vorige week schreven we al dat de uitgevers van de Ethereum ETF’s in een felle concurrentiestrijd zijn verwikkeld. Zo proberen ze allemaal de laagste commissies te realiseren.

Ook zou Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), afgelopen maand dat de lancering van de Ethereum ETF’s “soepel gaat”.

Volgens het laatste nieuws kunnen we de ETF’s eind juli verwachten. De SEC is momenteel bezig met het zetten van de laatste puntjes op de ‘i’.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
SEC geeft ‘voorlopige goedkeuring’ aan ten minste 3 Ethereum ETF-uitgevers
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers