Ethereum
Ethereum

Ethereum (ETH) koersanalyse: Cruciale niveaus om in de gaten te houden

Het is tijd om de koers van Ethereum (ETH), de grootste altcoin op de markt, nader te analyseren. ETH neemt vaak het voortouw bij bewegingen binnen de altcoinmarkt. Nu het optimisme langzaam terugkeert op de cryptomarkt, is dit een geschikt moment om te bekijken hoe Ethereum er momenteel voor staat.

In dit artikel belichten we de belangrijkste prijsniveaus en bespreken we wat we de komende weken en maanden van de ETH-koers kunnen verwachten.

Het grote plaatje

Bij het analyseren van cryptokoersen is het belangrijk om het grotere geheel in gedachten te houden. Hiervoor kijken we naar de wekelijkse en soms zelfs maandelijkse grafieken. De wekelijkse grafiek van Ethereum vertelt een duidelijk verhaal.

De Ethereum-koers beweegt zich al drie jaar binnen een kanaal tussen ongeveer $4.000 en $2.200, met uitzondering van de ‘blow-off top’ in 2021 en de recente bearmarkt. Het niveau van $4.000 fungeerde in 2021 tot twee keer toe als duidelijke weerstand. Ook in maart en mei van dit jaar werd ETH precies op dit niveau afgewezen.

De ondergrens van het kanaal ligt rond de $2.200. Dit niveau heeft tijdens de afgelopen bearmarkt meerdere malen als steun en weerstand gediend. Op de grafiek is te zien dat deze grens de afgelopen weken tot twee keer toe als steun heeft gefungeerd.

ETH grafiek week analyse
ETH/USD weekgrafiek

Het cruciale $2.800-niveau

Hoewel het belangrijk is om het grotere plaatje in gedachten te houden, zijn kortetermijnniveaus vaak relevanter voor handelaren. Wat kunnen we de komende weken verwachten van ETH? Om dit te analyseren, moeten we de dagelijkse grafiek bekijken.

ethereum grafiek dag
ETH/USD Daggrafiek: het cruciale $2.800-niveau

Bij koersanalyses geven horizontale niveaus vaak meer betekenis dan diagonale lijnen, en het niveau van $2.800 is daar een goed voorbeeld van. Sinds de piek in maart heeft dit niveau meerdere keren als steun gefungeerd, totdat de koers er begin augustus doorheen zakte en in twee dagen tijd het eerder besproken langetermijnniveau van $2.200 testte.

Daarna klom de koers weer op tot net boven de $2.800, waar het opnieuw werd afgewezen. Dit benadrukt het belang van dit niveau: $2.800 is de drempel die ETH moet doorbreken om verdere stijgingen mogelijk te maken. Momenteel fungeert het als een weerstandsniveau. Voor een duurzame opwaartse beweging moeten we een doorbraak boven dit niveau zien, gevolgd door een bevestiging als nieuwe steun, en vervolgens een stijging tot boven het psychologische niveau van $3.000.

Op het moment van schrijven staat de ETH-koers rond de $2.650, dicht bij dit cruciale niveau van $2.800. Het is goed mogelijk dat we de komende dagen een nieuwe poging van ETH zullen zien om deze barrière te doorbreken, maar dit zal zeker geen gemakkelijke opgave zijn.

Wat kunnen we verwachten?

Laten we eens speculeren: wat gebeurt er als ETH het niveau van $2.800 doorbreekt en dit succesvol test als nieuwe steun? In dat geval kunnen we ons richten op de bovenkant van het wekelijkse kanaal rond $4.000, wat een positief scenario zou zijn.

Wordt ETH echter opnieuw afgewezen bij $2.800, dan is het belangrijk om de ondergrens van $2.200 in de gaten te houden. Gezien het positieve momentum op de cryptomarkt is een doorbraak naar boven zeker een realistische mogelijkheid. De komende dagen beloven spannend te worden voor ETH.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Bitcoin ETF’s floreren: $92 miljoen instroom, maar Ethereum blijft achter
‘Diamond hands’ strategie levert investeerder $131,7 miljoen op met Ethereum
Ethereum’s zwakke prestaties lijken voorbij, volgens onderzoekers
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen