ethereum
Ethereum

Ethereum (ETH) worstelt om $3.000-grens te herwinnen, maar er is hoop

Sinds begin augustus kampt Ethereum (ETH) met de uitdaging om de $3.000-grens te doorbreken. Ondanks deze aanhoudende strijd is er reden voor optimisme. Een analist van CryptoQuant ziet een mogelijke verandering in het sentiment rondom Ethereum, met name vanwege ontwikkelingen in de Ethereum futures-markt.

De rol van de Ethereum futures-markt

De analist stelt dat de toestroom van kapitaal in de Ethereum futures-markt de prijs van ETH op korte termijn zou kunnen opstuwen. Dit biedt perspectief voor investeerders die de afgelopen maanden weinig volatiliteit in de prijs hebben ervaren.

Volgens de analist speelt de futures-markt een cruciale rol in de prijsvorming van digitale activa zoals Ethereum. Veranderingen in deze markt kunnen een indicatie geven van de richting waarin de prijs zich beweegt. Meer koopactiviteiten in futures wijzen op groeiende interesse en optimisme onder investeerders. Omgekeerd kan een toename van verkoopactiviteiten leiden tot een daling van de prijs.

Data toont aan dat de gemiddelde fundingspercentages van Ethereum de afgelopen 30 dagen verschoven zijn naar meer koopdruk. Dit suggereert dat handelaren steeds optimistischer worden over de toekomst van Ethereum.

Wat kunnen we verwachten?

Er is voorzichtig optimisme door de toenemende interesse in Ethereum futures. Toch waarschuwt de analist dat een blijvende stijging van de vraag in de perpetual futures-markt essentieel is voor een duurzaam herstel van Ethereum.

“Om het herstel van Ethereum door te zetten en hogere prijsniveaus te bereiken, moet de vraag in de perpetual futures-markt in de komende weken blijven toenemen. Een aanhoudende opwaartse trend in de fundingspercentages kan op middellange termijn verdere prijsstijgingen ondersteunen,” aldus de analist.

Dit betekent dat als de fundingspercentages weer dalen, Ethereum mogelijk moeite zal hebben om zijn huidige niveau vast te houden. Zonder aanhoudende koopdruk in de futures-markt, kan een significante stijging van de prijs in de nabije toekomst uitblijven.

Momenteel staat de prijs van Ethereum rond de $2.600. Er moet nog veel gebeuren voordat ETH weer in de buurt komt van eerdere hoogtepunten. Toch heeft ETH in het verleden laten zien snel te kunnen herstellen en sterke prijsstijgingen te realiseren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

IJzersterke dag voor Bitcoin en Ethereum ETF’s: $149 miljoen instroom
Beleggers pessimistisch: Ethereum zal in 2024 geen nieuwe recordhoogtes halen
SEC stelt besluit uit: Ethereum ETF’s moeten wachten op goedkeuring voor optiehandel
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen