Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum Foundation heeft wederom flink uitbetaald op het hoogtepunt

De Ethereum Foundation heeft naar verluidt een enorme som Ether tokens verkocht toen de prijs een hoogtepunt bereikte in november. De foundation is een non-profit gewijd aan het ondersteunen van de Ethereum blockchain en zijn ecosysteem.


Ethereum Foundation dumpt aan de top

De bevindingen kwamen aan het licht door Edward Morra, een alom gevolgde cryptocurrency handelaar en technisch analist, die in de historische accountgegevens van de Foundation dook.

Morra merkte op dat de Foundation 20.000 Ether tokens verkocht op Kraken exchange op het moment dat Ethereum een historische piek bereikte. Ethereum zette een all-time high neer van $4.891,26 op 16 november. De Ethereum Foundation dumpte zijn munten de volgende dag.

De cryptocurrency zit sindsdien in een neerwaartse trend. 1 ETH token is $2.400 waard op dit moment. Dat betekennt dat de koers met bijna 50 procent is gedaald.


Wil jij Ethereum verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Niet de eerste keer dat de Foundation grote aantallen ETH tokens verkocht

De handelaar merkte op dat dit niet de eerste keer was dat vertegenwoordigers van de Foundation hun Ethereum verkochten op of nabij de top. Zo zetten ze 35.000 Ethereum om in fiatvaluta op 17 mei vorig jaar. De cryptocurrency bereikte vlak daarvoor zijn vorige piek.

Op dit moment heeft het hoofdadres van de stichting, EthDev, meer dan 353.318 ETH in zijn bezit. Dit bedrag komt overeen met ongeveer 832 miljoen dollar op basis van de huidige prijzen.

Dat de Foundation haar munten verkoopt betekent niet dat het slecht gaat met Ethereum. Het pikt de nieuwste cryptocurrency trends snel op, van gedecentraliseerde financiën (DeFi) tot niet-fungibele tokens (NFT’s).

Het netwerk staat ook op het punt over te stappen op een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Dit zou het energieverbruik verminderen. Ook de schaalbaarheid zal verbeteren en de gaskosten zullen drastisch verlaagd worden. Al deze ontwikkelingen zullen Ethereum waarschijnlijk helpen om de leiding te behouden als de dominante blockchain voor smart contracts.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten