Ethereum
Ethereum

Ethereum Foundation verkoopt voor $95 miljoen aan ETH

In 2020 verkocht de Ethereum Foundation 100.000 ETH en ging de koers in de maanden daarna met 500% omhoog. Wat dat betreft is het lastig om te voorspellen wat we nu gaan krijgen. Feit is wel dat ze enkele dagen geleden 35.000 Ethereum richting Kraken stuurden, ter waarde van ongeveer 95 miljoen dollar.

100.000 Ethereum op 17 december 2020

Een meer pijnlijke transactie van de Ethereum Foundation vond plaats op 17 december 2020. Op die dag verkocht de Ethereum Foundation namelijk 100.000 ETH, ter waarde van 63 miljoen dollar op dat moment. Destijds ging Ethereum voor ongeveer 635 dollar over de toonbank.

Vijf maanden later op 12 mei 2021 schoot de Ethereum koers naar 4.182 dollar en later dat jaar op 10 november zelfs naar 4.891 dollar. Wat dat betreft zullen ze zich bij de Ethereum Foundation weleens achter de oren gekrabd hebben.

“Afgelopen nacht stuurden ze opnieuw 35.000 Ethereum naar Kraken, ter waarde van 95 miljoen dollar. Zullen ze dat ditmaal wel op het juiste moment doen?”, zo schreef Arkham Intelligence op Twitter.

Ethereum Foundation schijnt licht op transactie

Na alle speculatie over de transactie vond men het bij de Ethereum Foundation een goed idee om te reageren. Directeur Aya Miyaguchi liet vervolgens van zich horen op Twitter om te verklaren dat de verkoop onderdeel was van “schatkistbeheer activiteiten.”

Volgens Miyaguchi heeft de Ethereum Foundation een budget van ongeveer 100 miljoen dollar per jaar. Dat budget gaat grotendeels op aan subsidies en salarissen, waarvoor sommigen alleen fiatgeld kunnen accepteren.

Dit is echter wel wat je krijgt als je investeert in cryptomunten die uiteindelijk zijn opgericht door bedrijven. In dit geval gaat het om een stichting, maar daar is wel geld nodig om Ethereum te onderhouden (blijkbaar).

Bij Bitcoin is dit natuurlijk anders en mede om deze reden is er vanuit de Bitcoin-gemeenschap vaak kritiek op Ethereum. Is dat volgens jou terecht?

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ethereum nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13