Ethereum-gaskosten elimineren met 2Key SmartLinks

Ethereum (ETH) is gedurende de zomer van 2020 enorm in populariteit gestegen, mede door de ontwikkelingen in de DeFi-markten. Door de toenemende populariteit van de grootste altcoin, zijn de transactiekosten als gevolg hiervan meegegroeid. De transactiekosten hebben dan ook nieuwe recordhoogtes bereikt die momenteel 1700% hoger liggen dan afgelopen jaar.


Elimineren gaskosten

Het gevolg hiervan is dat veel Dapps en andere ETH-producten op economisch gebied niet volledig levensvatbaar meer zijn geworden en hierdoor het gebruik ervan aanzienlijk gedaald is.

Alhoewel Ethereum 2.0 de gaskosten ten minste aanzienlijk verlaagd, is dit op huidig moment nog niet gelanceerd. Dit beïnvloedt ook de groei van Ethereum. Hier komt 2Key om de hoek kijken. Met de introductie van 2Key SmartLinks is het team hierachter op zoek gegaan naar een oplossing voor de hoge Ethereum-gaskosten. Dit is dan ook gelukt. Waar eerder de gaskosten aanzienlijk konden oplopen, zou dit nu niet meer het geval zijn, aldus het 2Key-team.


De 2Key Protocol Layer 2

Om de gaskosten drastisch te verminderen, hebben de ontwikkelaars van 2Key de transactiekosten van de nieuwe SmartLink-implementatie volledig losgekoppeld van het mainnet van Ethereum. Dit heeft het team gedaan door deze te migreren naar de 2Key Layer 2.

De 2Key Protocol Layer 2 voert smart contracten uit op de browser-gebaseerde ‘Multi-Party-State-Networks’, ofwel MPSN’s. Dit houdt in dat de transactie in het slimme contract uitsluitend gefeliciteerd wordt door directe Peer-to-Peer (P2P) communicatie tussen browsers en hun (menselijke) gebruikers. Dit neemt de afhankelijkheid van een gecentraliseerde infrastructuur voor het handhaven van tussentijdse consensus volledig weg.

Door dit proces op deze manier uit te voeren, worden de ETH-transactieskosten volledig geëlimineert.

De oplossing is inmiddels volledig operationeel gesteld, waardoor gebruikers nu eenvoudig geld kunnen besparen op de gaskosten. Gebruikers kunnen tevens nu al (gratis) reguliere URL’s in SmartLinks veranderen, wat de implementatie van de oplossing zou moeten versnellen. Hierdoor is het slechts een kwestie van tijd totdat alle gaskosten op het Ethereum-netwerk volledig worden geëlimineerd.