Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum handelsvolumegroei overtreft Bitcoin in 2021

De interesse in het netwerk en zijn cryptocurrency is sterk toegenomen. Vooral bij instellingen, volgens een recent rapport van Coinbase.


De op één na waardevolste crypto-activa

Er gaat meer geld dan ooit tevoren rond in het Ethereum netwerk. Dat is grotendeels te danken aan grote Wall Street-spelers die interesse hebben in de cryptomunt. Ook is het te danken aan DeFi, zo wordt beschreven in een nieuw rapport.

Coinbase, de grootste exchange in de VS, schreef in zijn halfjaarlijkse overzicht dat Ethereum het beter heeft gedaan dan alle cryptocurrencies. Het deed het zelfs beter als Bitcoin in de eerste zes maanden van dit jaar, als het gaat om groei en handelsvolume.

Het totale handelsvolume voor Ethereum is in de eerste helft van 2021 met 1.461% gestegen tot $1,4 biljoen, aldus het rapport (in dezelfde periode in 2020 was het slechts $92 miljard). Het handelsvolume voor Bitcoin is ter vergelijking slechts met 489% gestegen. Echter is het nog steeds bijna het dubbele van het totale volume van ETH.


DeFi is een belangrijke reden van de groei

Dus wat zit er achter de opkomst van Ethereum in 2021? Volgens Coinbase, komt het neer op één woord: DeFi.

“Toenemend gebruik van DeFi-protocollen gebouwd op Ethereum, die de waarde van het netwerk valideren als een wereldwijde financiële nutsvoorziening en platform voor ontwikkelaars”.

DeFi, of gedecentraliseerde financiering, verwijst naar projecten die als doel hebben een revolutie te ontketenen en de huidige methoden van lenen, uitlenen en bankieren te vervangen, zoals te zien is bij traditionele financiering. Ze zijn enorm lucratief en de meeste zijn gebouwd op Ethereum.

Op dit moment is 61,2 miljard dollar “locked-in” in het DeFi ecosysteem, volgens de gegevens van DeFi Pulse. Dat verwijst naar de hoeveelheid geld die door DeFi-projecten loopt. Het grootste project is Aave, een leenprotocol voor cryptocurrency. Andere projecten, zoals gedecentraliseerde exchanges zijn ook enorm. Uniswap, bijvoorbeeld, heeft $5,58 miljard locked-in en zijn exchange doet ongeveer $295 miljoen in 24-uurs volume.

De sterke stijging van de belangstelling voor Ethereum dit jaar komt vooral doordat institutionele beleggers hun oog laten vallen op DeFi, aldus Coinbase. De exchange zegt dat zijn grote klanten in de eerste helft van 2021 meer dan voorheen in DeFi-producten wilden beleggen.

“Terwijl DeFi voor het grootste deel van 2020 werd bepaald door retailbeleggers, zagen we in het eerste halve jaar van 2021 een golf van DeFi-interesse onder onze institutionele klantenbasis,” zei het, opmerkend dat “traditionele hedgefondsen” en “wereldwijde investeringsbanken” dit jaar veel interesse hebben getoond.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten