Ethereum logo, Ether
Ethereum

Ethereum heeft sterke fundamenten, maar de koers blijft achter

Op het eerste gezicht lijkt de recente koers van Ethereum (ETH) misschien niet bijzonder indrukwekkend. Echter, Boomer Saraga, oprichter en CEO van Khelp Financial, benadrukt dat er meer speelt dan de koers suggereert.

Saraga wijst op een toename in on-chain activiteit, wat volgens hem een sterk fundament biedt voor toekomstige groei, ondanks de huidige bescheiden prijsontwikkeling.

Fundamenteel geen vuiltje aan de lucht voor ETH

Tijdens een interview op 14 augustus met Schwab Network sprak Boomer Saraga, oprichter en CEO van Khelp Financial, zijn vertrouwen uit in de toekomst van Ethereum:

“Vanuit een fundamenteel perspectief bereikt Ethereum recordhoogtes, en ik verwacht dat de prijs dit uiteindelijk zal volgen. Dit is gebaseerd op de sterke fundamenten van Ethereum; belangrijke prestatiestatistieken, operationele gegevens, en on-chain data wijzen op een groeiend aantal actieve gebruikers. Meer dan 2 miljoen gebruikers zijn actief op Ethereum, verspreid over layer-1 en de aanvullende layer-2.”

Deze toename in gebruikersaantallen geeft aan dat het netwerk steeds robuuster en populairder wordt, wat volgens Saraga uiteindelijk ook in de prijs zal worden weerspiegeld.

Saraga wijst verder op de totale waarde die in Ethereum is vastgelegd, ook wel Total Value Locked (TVL) genoemd, die momenteel bijna $50 miljard bedraagt. Hoewel dit niet het hoogste niveau ooit is—de TVL piekte in november 2021 tijdens de vorige bullrun op $108 miljard—blijft $50 miljard een aanzienlijk bedrag. Dit onderstreept het sterke fundament van het Ethereum-netwerk.

De koers blijft achter

Ondanks de positieve signalen vanuit fundamenteel oogpunt blijft de prijs van Ethereum achter. Op het moment van schrijven staat de koers op iets boven $2.600, wat ruim 4 procent lager is dan de dag ervoor. Toch noteerde ETH de afgelopen week een stijging van bijna 8 procent. Ter vergelijking, Bitcoin kende in dezelfde periode een bescheiden stijging van 1,8 procent. Het is echter belangrijk om te vermelden dat de recente crypto crash Ethereum zwaarder trof dan Bitcoin.

Saraga maakt zich echter weinig zorgen over de koers van ETH. Hij verwacht dat ETH binnenkort zijn voormalige all-time high zal bereiken.

Saraga is niet de enige die optimistisch is over de toekomst van Ethereum. Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise, voorspelt dat Ether tegen het einde van 2024 boven de $5.000 zal stijgen. Volgens hem zullen de nieuwe Ethereum ETF’s een grote katalysator zijn, aangezien deze producten al $366,3 miljoen aan kapitaal hebben aangetrokken.

Win VIP-tickets voor de Dutch GP met OKX

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Newsbit en OKX krijg jij als lezer een unieke aanbieding.

Maak nu een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van maar liefst €50, helemaal gratis. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gratis McLaren pet (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

Maar dat is nog niet alles – je maakt ook kans op geweldige prijzen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt