Ethereum Nieuws

Ethereum is ongelooflijk bullish nu de $1400 is gebroken

Ethereum kan zomaar een nieuwe all time high kunnen bereiken als bulls de prijs boven de $1.400 houden. De technische vooruitzichten schetsen momenteel namelijk een enorm optimistisch beeld voor de grootste altcoin ter wereld.


De positieve signalen

De positieve technische signalen komen deze maand samen met een verwachte piek van instromend kapitaal van institutionele instellingen. Deze combinatie zorgt ervoor dat veel analisten verwachten dat de Ethereum koers flink kan gaan stijgen. Zo heeft Grayscale 2 dagen geleden aangekondigd dat de Ethereum trust weer open is. Ook zal de CME Group op 8 februari 2021 de Ethereum-futurescontracten lanceren, waardoor ETH wordt opengesteld voor meer institutionele investeringen.

Volgens dataprovider Santiment is er nog een positief signaal, namelijk de Mean Dollar Invested Age. Dit is een maatstaf voor prijsvoorspelling die kijkt naar de leeftijd van geïnvesteerde fiat in ETH-tokens. Volgens het platform is de indicator blijven dalen wat duidt op meer instroom.

“Ethereum tikte vandaag terug naar een hoogste punt van $1.411 en is momenteel + 5,2% in de afgelopen 24 uur. Hoewel er zorgen zijn, zoals de stijgende gemiddelde gasvergoedingen, is een positief teken het feit dat het geïnvesteerde fiat in ETH op de jongste leeftijd is sinds december 2018 “, aldus het bedrijf.

Zoals de onderstaande grafiek laat zien, bevindt ETH zich in een opwaartse trend sinds oktober 2020, toen de meetwaarde voor geïnvesteerde leeftijd begon te dalen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


We we kunnen verwachten van de Ethereum prijs

Na het breken boven het weerstandsniveau van $1.280, steeg het opwaartse momentum van Ethereum waardoor het een gezonde ondersteuningsbasis boven de $1.300 heeft gecreëerd. De prijs stijgt nu naar de top van een stijgend driehoekspatroon op de dagelijkse grafiek.

De horizontale lijn van het patroon bood weerstand bij $1.400, maar deze is nu doorbroken. Als de All Time High nu ook doorbroken wordt lijkt de kans groot dat de prijs op de korte termijn zal stijgen tot $1.700. Vanuit hier is een prijsniveau van $2.000 haalbaar.

Ethereum koersverloop – Bron: Tradingview

Een terugkeer tot onder de $1.400 zone zou echter kunnen zorgen voor een bearish correctie. In dit geval zou de Ethereum prijs kunnen dalen tot de 20-daagse EMA die rond de $1.282 ligt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten