Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

Ethereum kan Bitcoin de baas zijn na ETF lancering

Als we de analisten van Kaiko Research mogen geloven, dan kan Ethereum weleens de baas op de markt zijn en beter presteren dan Bitcoin als de ETFs lanceren. Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas kunnen de langverwachte ETFs op 23 juli lanceren in de Verenigde Staten.

Ethereum in de problemen sinds goedkeuring ETFs

Het vreemde is dat Ethereum onder druk lijkt te staan ten opzichte van Bitcoin sinds het goedkeuren van de ETFs voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In de bovenstaande afbeelding zien we de koers van Ethereum ten opzichte van Bitcoin. Meteen na de goedkeuring schoot deze omhoog, maar daarna begon een dalende trend.

Nu lijkt er weer voorzichtig sprake van een stijging, maar Bitcoin blijft op dit moment nog de grote baas op de markt.

Volgens Kaiko kan Ethereum dus beter presteren dan Bitcoin zodra de ETFs op de markt zijn. Dat moeten we uiteindelijk allemaal nog maar zien. Bitcoin heeft immers ook ETFs en van die van Ethereum moeten we nog maar zien of er voldoende interesse is.

Andere reden voor bullrun Ethereum

Er is voor de analisten van Kaiko nog een interessante reden om een bullrun van Ethereum te verwachten. De market depth van de munt is namelijk 1% op dit moment. Dat wil zeggen dat er weinig liquiditeit is.

Als er dan veel kopers zijn, kan dat de koers van Ethereum behoorlijk laten exploderen, omdat er rond de huidige koersniveaus weinig vraag en aanbod is op dit moment.

Komt er dan plotseling heel veel vraag? Dan kan dat in theorie de Ethereum koers een hele flinke slinger geven. Ook om die reden zijn ze bij Kaiko stiekem bullish over de Ethereum koers.

Voor nu is het dus wachten op de ETFs, die ieder moment zouden moeten lanceren voor Ethereum.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging