Ethereum
Ethereum

Ethereum koers daalt 26% sinds lancering ETF

De Ethereum koers is sinds de lancering van de langverwachte ETFs in de Verenigde Staten met 26% gedaald. Daarbij is de inflatie teruggekeerd, want over diezelfde periode is de supply met 60.500 ETH toegenomen.

Lancering Ethereum ETFs geen succes

Op het moment van schrijven kunnen we stellen dat de lancering van de Ethereum ETFs allesbehalve een succes is. Vanaf de dag van de lancering tot en met vandaag verloren ze namelijk voor 420,5 miljoen dollar aan kapitaal.

Wat dat betreft zorgden de ETFs dus niet voor koersstijgingen, maar voor extra verkoopdruk op de nummer twee van de markt.

Hoewel de Ethereum ETF van BlackRock voor bijna 1 miljard dollar aan kapitaal binnenhaalde, stroomde er bij de Grayscale ETF juist voor 2,4 miljard dollar aan kapitaal weg. De andere zeven ETFs konden daar helaas niet voor compenseren.

Uiteindelijk bleef er daardoor een teleurstellende -420,5 miljoen dollar staan als resultaat voor de eerste weken van de ETFs. Alles bij elkaar was dit niet de lancering waar de meeste mensen op gerekend hadden.

Zeker niet na het grote succes van de Bitcoin ETFs, die juist voor miljarden dollars aan kapitaal binnenhaalden.

De inflatie keert terug voor Ethereum

Een andere negatieve kracht voor Ethereum is de inflatie, die sinds de lancering van de Ethereum ETFs ook stevig is teruggekeerd. Vanaf de lancering van de ETFs is de Ethereum supply met 60.555 stuks gestegen. Die Ethers zijn goed voor een waarde van ongeveer 155 miljoen dollar tegen de huidige koersen.

Met die inflatie komt de jaarlijkse inflatie van Ethereum uit op 0,61%. Daarmee ligt de inflatie van Ethereum nog wel lager dan die van Bitcoin, maar scheelt het allemaal niet veel meer. Op jaarbasis komen er op dit tempo ongeveer 940.000 Ethers bij, terwijl er 203.000 op de brandstapel komen.

Als we de populaire analist Ted Pillows mogen geloven, dan staat een uitbraak voor Ethereum nog altijd op de planning. Hij verwacht dat we rond november/december 2024 een koersexplosie krijgen voor de digitale munt, terwijl de “parabolische run” in Q1 2025 zou moeten starten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten