Ethereum crash, ether
Ethereum

Ethereum koers daalt 44% ten opzichte van Bitcoin – Dreigt een crash onder $2.000?

Ethereum (ETH) staat onder flinke verkoopdruk, wat zorgt voor onrust onder beleggers na een recente koersdaling van bijna 25 procent. Drie dagen geleden bereikte de prijs zelfs een jaarlijks dieptepunt van $2.170, wat een golf van onzekerheid veroorzaakte.

Voor Ethereum-investeerders zijn dit zware tijden, vooral omdat ETH sinds de Merge in september 2022 maar liefst 44 procent aan waarde heeft verloren ten opzichte van Bitcoin. Hoe kon het zo ver komen, en wat betekent dit voor de toekomst van Ethereum?

Ethereum blijft dalen ten opzichte van Bitcoin

De aanhoudende zwakte van Ethereum ten opzichte van Bitcoin roept bij velen vragen op. Een recent rapport van CryptoQuant wijst op verschillende factoren die bijdragen aan deze onderprestatie.

Ten eerste is de interesse van institutionele beleggers in Ethereum aan het afnemen, wat zichtbaar is in de tegenvallende prestaties van Ethereum ETF’s in vergelijking met die van Bitcoin. Dit heeft bijgedragen aan de daling van de waarde van het ETH/BTC-paar, dat nu op 0,0425 BTC staat, het laagste niveau sinds april 2021.

Daarnaast kampt Ethereum met een flinke daling in netwerkactiviteit. Zowel de transactiekosten als het aantal verwerkte transacties zijn fors gedaald. Waar Ethereum in juni 2021 nog 27 transacties per seconde haalde, ligt dit aantal nu op slechts 11.

Tot slot is het totale aanbod van Ethereum blijven groeien, wat de schaarste vermindert en extra neerwaartse druk op de prijs zet. Sinds april is het aanbod gestegen naar 120,323 miljoen ETH, het hoogste niveau sinds mei 2023.

Beleggers kiezen voor BTC

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan de zwakte van Ethereum ten opzichte van Bitcoin is de afname in handelsvolume. Het relatieve volume tussen ETH en BTC is in de afgelopen week gedaald van 1,6 naar 0,76.

Historisch gezien stijgt de prijs van Ethereum meestal alleen wanneer het handelsvolume dat van Bitcoin overstijgt, wat momenteel niet het geval is. In deze onzekere tijden geven beleggers daarom duidelijk de voorkeur aan Bitcoin boven Ethereum.

Ethereum prijs herstelt licht, maar risico op verdere daling blijft

Momenteel schommelt de prijs van Ethereum rond de $2.300, iets hoger dan de dag ervoor. Om de markt weer in hun voordeel te krijgen, moeten kopers echter flink doorpakken. Een cruciaal niveau om te doorbreken ligt tussen de $2.600 en $2.700. Lukt dit niet, dan is een verdere daling onder de $2.000 zeker niet uitgesloten.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten