Silver Ethereum with candle stick graph chart and digital background
Ethereum

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator

Het sentiment rondom Ethereum heeft een kleine stijging nodig om een indicator te bevestigen die op een significante koersstijging wijst. Dat is de conclusie van CryptoQuant-analist Burak Kesmeci. “We wachten op het stijgen van Ether’s funding rate tot boven de 0,015 om te zien of de stilte van de storm breekt”, aldus Kesmeci.

Ethereum heeft positieve signalen nodig

Een hogere funding rate signaleert een optimistische markt en geeft aan dat handelaren meer willen uitgeven om long-posities te openen. “Om een nieuwe parabolische stijging van Ethereum te zien, hebben we positieve signalen nodig. De steun van de futuresmarkt speelt een significante rol in dergelijke stijgingen”, zo voegt Kesmeci toe.

De huidige funding rate van Ethereum ligt rond de 0,0056%. Daarmee is deze vergelijkbaar met het niveau van september 2023, net voordat het boven de 0,015 wist te komen.

Volgens Kesmeci is het cruciaal dat de funding rate van Ethereum weer naar dit niveau beweegt. “Dat is cruciaal voor het volgen van gezonde stijgingen tijdens bullmarkten”, zo vertelt hij.

Na een stijging van de funding rate in september 2023, schoot de Ethereum koers met 166% omhoog over een periode van zes maanden, om vervolgens het niveau van 4.006 aan te tikken op 13 maart 2024.

Ethereum koers stagneert

Recentelijk zit Ethereum echter in de problemen. Het lukt maar niet om boven de 2.500 dollar te sluiten. Daarmee begint Ethereum ook weer terrein in te leveren ten opzichte van Bitcoin. Ook de Spot Ethereum ETFs hebben tot op heden nog niet gebracht wat de markt hoopte.

Futureshandelaren lijken ook te twijfelen of Ethereum dit niveau (2.500 dollar) op de korte termijn weer kan halen. Lukt dat? Dan zouden er voor 576,28 miljoen dollar aan shorts geliquideerd worden, zo blijkt uit data van CoinGlass.

Ethereum bereikte zijn voorlopige all-time high van 4.810 in september 2021. Data van Tradingview leert ons dat ook de dominantie van Ethereum op dat moment een stuk hoger was. Destijds lag die op 17,98%.

Nu moet Ethereum het doen met een dominantie van 14,20%. Daarmee verliest het dus al een tijd terrein op de rest van de cryptomarkt. En natuurlijk met name op Bitcoin, dat nog altijd verreweg de grootste is.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten