Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum koers klimt: $3.700 op komst?

Ethereum en Bitcoin doen het goed en de markt begint langzaam weer optimistisch te worden. Zodanig zelfs, dat ze bij NewsBTC speculeren over een Ethereum koers van 3.700 dollar. Dat zou een behoorlijke stijging opleveren vanaf de huidige 3.476 dollar die op de borden staat voor de munt van Vitalik Buterin.

Ethereum koers herpakt $3.500

“De Ethereum koers blijft in de bullish zone boven de weerstand op 3.350 dollar. De stijging werd zelfs doorgezet tot boven de 3.500 dollar, maar de koers bleef ondanks dat iets achter op die van Bitcoin. Uiteindelijk piekte Ethereum zelfs boven de 3.550 dollar”, aldus Aayush Jindal van NewsBTC.

Nu consolideert de koers en zien we een kleine terugval en moeten we hopen dat de bulls het momentum weer overnemen. Ethereum handelt nu rond de weerstandszone van 3.500 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde van de koers.

Op het niveau van 3.450 dollar vormt zich volgens de analisten van NewsBTC een bullish trendlijn (blauwe lijn), die mogelijk als steun voor kan fungeren voor Ethereum.

“Als de koers boven het 100-uur bewegende gemiddelde kan blijven, zou dat in een nieuwe stijging kunnen resulteren. Aan de bovenkant zien we voor Ethereum weerstand op de koers van 3.550 dollar. De eerste grote weerstand daarna ligt op 3.580 dollar en daarna komt de volgende grote horde op 3.650 dollar”, aldus de analisten van NewsBTC.

Kan de Ethereum koers ook dalen?

Ethereum kan stijgen, maar de koers kan natuurlijk ook dalen. “Als Ethereum er niet in slaag om de weerstand op 3.550 te overwinnen, kan een nieuwe correctie starten. De eerste steun aan de onderkant ligt rond de 3.500 dollar; waar de Ethereum koers zich nu begeeft”, aldus Aayush Jindal.

Mocht Ethereum vervolgens onder de 3.470 dollar komen, dan kan dat de koers volgens Aayush Jindal naar 3.440 dollar duwen. Krijgen we dan meer verliezen? Dan ligt er steun op 3.350 dollar en 3.320 dollar op de meer korte termijn.

Over het algemeen wordt het een spannende week voor Ethereum, want de ETFs komen dichterbij en ook Donald Trump gaat deze week spreken op een grote Bitcoin-conferentie in de Verenigde Staten.

Als Trump zich daar wederom positief uitspreekt over Bitcoin en crypto (en de hoop daarop neemt toe), dan kan dat de markt opnieuw een boost geven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?