Ethereum
Ethereum

Ethereum koers van 1.000 dollar in aantocht?

Markus Thielen, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Matrixport, voorspelt een gigantische crash voor Ethereum richting de koers van 1.000 dollar. Als Ethereum lang onder het belangrijke niveau van 1.600 dollar blijft, dan zijn verdere correcties volgens Thielen een kwestie van tijd. Op dit moment staat Ethereum op het laagste koersniveau sinds maart en verloor het meer dan 4 procent in twee weken tijd.

De altcoin crash komt eraan

Het rapport van Thielen draagt niet voor niets de naam “De Altcoin Crash Komt Eraan” waarin zijn firma gigantische dalingen voorspelt voor Ethereum en altcoins. “Ethereum blijkt helemaal een ‘ultrasound money’ te zijn”, aldus Thielen.

Aanhangers van Ethereum noemden de munt ‘ultrasound money’ omdat er door de hoge burn-rate meer Ethers uit de circulatie verdwenen dan er bij kwamen (deflatie), terwijl er nu weer sprake is van inflatie.

Op het moment van schrijven zit Ethereum ook redelijk in de problemen met de koers van 1.579 dollar; die voor de afgelopen 24 uur een daling van 2,28 procent betekent voor het smart contract platform.

“De huidige koersniveaus maken ons extreem voorzichtig met Ethereum”, aldus Markus Thielen. “We zien zelfs een scenario voor ons waarin de koersen richting het einde van het jaar nog veel verder zakken.”

Ethereum koers van 1.000 dollar

Als Ethereum onder de 1.500 dollar terechtkomt, dan zou het in theorie zelfs tot de koers van 1.000 dollar kunnen zakken volgens Thielen. “Als we een daling onder de 1.500 dollar zien, dan zou dat het idee van een Ethereum koers van 1.000 dollar kunnen terugbrengen”, aldus Thielen.

Dat koersniveau zou dan redelijk lijken op basis van de omzetprojectie van het gehele ecosysteem. Die terugval naar 1.000 dollar lijkt echter onwaarschijnlijk, tenzij Bitcoin een terugval naar de FTX-dieptepunten zou maken.

Daarvoor zou een Bitcoin koers van 15.500 dollar nodig zijn. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op een koers van 25.700 dollar en lijkt de grootste munt van de markt weer hersteld van de dalingen van gisteren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?