Ethereum, eth
Ethereum

Ethereum laat bullish on-chain signalen zien

Het populaire analysebedrijf Santiment claimt dat Ethereum op de blockchain positieve signalen laat zien. De hoeveelheid Ether op de beurzen als percentage van de totale supply ligt op het laagste punt ooit, wat een indicatie is dat er relatief weinig verkoopdruk meer aanwezig is bij de beurzen. Dat zou ertoe kunnen leiden dat Ethereum, bij een positieve verandering in het sentiment, aan een nieuwe koersexplosie kan beginnen.

Transactiekosten lager

Verder constateert Santiment dat de transactiekosten ook weer naar een normaal niveau gedaald zijn. Sinds de piek van 2023 beginnen de transactiekosten weer op een behapbaar niveau te komen. De koers tikt momenteel binnen op ongeveer 1.876 dollar, terwijl we eerder dit jaar nog boven de 2.100 dollar handelden.

“Ondanks dat Ethereum het koersniveau van 1.900 dollar niet heeft kunnen behouden, blijven er munten van de beurzen verdwijnen. Daarbij zijn de transactiekosten gedaald naar niveaus die we sinds maart niet meer zagen, net voordat de koers naar de 2.100 dollar klom”, aldus Santiment.

Het kan dus zomaar zijn dat Ethereum straks aan een kleine inhaalslag begint ten opzichte van Bitcoin. Al moeten we daarbij vermelden dat ook de hoeveelheid Bitcoin op de beurzen momenteel extreem laag is, wat een goede ontwikkeling is voor de hele markt.

Bitcoin Cash door het dak

Ook is het volgens Santiment interessant om Bitcoin Cash in de gaten te houden. De hard fork van Bitcoin was even trending op social media, nadat het steun ontving van EDX Markets. Dat is een beursplatform dat onder andere geld ophaalde bij grote namen als Charles Schwab, Citadel Securities, Fidelity Digital Assets, Paradigm, Sequoia Capital en Virtu Financial.

“Met de steun van EDX Markets, dat op 20 juni Bitcoin Cash lanceerde, is de munt erin geslaagd om in vier dagen tijd met 79 procent te stijgen. Opvallend genoeg is ook de discussie over Bitcoin Cash op de socials naar het hoogste punt in drie jaar gestegen”, aldus Santiment.

Ether bullish signalen

Zo zie je maar dat de koersen flink kunnen stijgen op het moment dat de traditionele financiële wereld vanuit Wall Street instapt. Op het moment van schrijven tikt Bitcoin Cash binnen op 192,77 dollar en staat het stevig in de plus ten opzichte van zijn dieptepunt van 97,87 dollar.

Ethereum nieuws

Topanalist voorspelt forse stijging voor Ethereum: koers kan richting $2.800 bewegen
Gaat China $1,3 miljard aan Ethereum verkopen?
Vitalik Buterin maakt kans op Nobelprijs voor de economie in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk