Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang

De afgelopen maanden hebben we er al vaker over geschreven in het crypto nieuws: Bitcoin (BTC) presteert vele malen beter dan het grootste deel van de cryptomarkt. Zelfs Ethereum (ETH), de grootste altcoin ter wereld, blijft flink achter bij Bitcoin.

Volgens het crypto-analysebureau CryptoQuant heeft Ethereum sinds zijn historische Merge-upgrade in 2022 tientallen procenten slechter gepresteerd dan Bitcoin.

ETH kan niet bijbenen met BTC

Het is alweer bijna twee jaar geleden sinds het Ethereum netwerk de overstap maakte van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake (PoS). Op 15 september 2022 gaven miners het stokje over aan validators om het netwerk te beveiligen, in wat ook wel wordt aangeduid als de ‘Ethereum Merge’.

Met het jubileum zicht vond CryptoQuant het een goed idee om de koersresultaten sindsdien in vergelijking te brengen met die van bitcoin:

“Volgende week is het twee jaar geleden dat Ethereum overstapte naar een proof-of-stake-netwerk, een upgrade die bekend staat als The Merge. Sindsdien heeft Ethereum 44% slechter gepresteerd dan Bitcoin.”

Veel crypto-analisten en investeerders hadden hun zinnen gezet op de lancering van de Amerikaanse ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) van eind juli voor een ommekeer. Echter heeft bitcoin sindsdien alleen maar meer terrein gewonnen tegenover bitcoin. Het ETH-BTC handelspaar staat momenteel zelfs op zijn laagste niveau sinds april 2021.

Volgens de analisten van CryptoQuant kan Ethereum vanaf zijn huidige punt nog meer inleveren ten opzichte van bitcoin:

“Ethereum kan verder dalen ten opzichte van Bitcoin, omdat Ether nog steeds boven het gebied van onderwaardering zit. We schatten dat Ether tot ongeveer 0,02 ten opzichte van Bitcoin moet dalen, een daling van 50%, voordat het in het onderwaarderingsgebied terechtkomt.”

Redenen waarom Ethereum slechter presteert

De analisten hebben verschillende redenen genoemd waarom Ethereum niet niet kan concurreren met bitcoin. 

Als belangrijkste oorzaak wordt naar de zwakkere netwerkactiviteit gewezen. Ook het feit dat de ETH-voorraad sinds april van dit jaar in de lift zit, terwijl het voorheen gestaag afnam, speelt volgens de analisten een rol. ‘’De totale voorraad bedraagt nu 120,323 miljoen Ether, het hoogste niveau sinds mei 2023,’’ zo merkten de analisten op.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Nederlands grootste crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Analist voorspelt enorme stijgingen voor Ethereum en Solana
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt