Ethereum Nieuws

Ethereum prijs kan spoedig $2000 bereiken

Het lijkt erop dat Ethereum investeerders zich kunnen gaan voorbereiden op een prijsstijging richting de $2.000 in de komende weken, zo vertelt een crypto analist.


Bitcoin dominantie

De analist wijst op een groot aantal positieve fundamentals, variërend van de groei van Ethereum als gedecentraliseerde applicatieserver tot de stijgende zoekvolumes op Google. Daardoor is hij optimistisch geworden over de op een na grootste cryptocurrency ter wereld.

Hij noemde daarnaast de Bitcoin één van de belangrijkste katalysator achter de geweldige prestaties van ETH. De groeiende BTC prijs zorgt ervoor dat Ethereum mooi mee kan profiteren, maar pas wanneer de BTC dominantie af gaat nemen zal de Ethereum prijs echt omhoog schieten. Dit zagen we ook gebeuren in december 2017. Toen verloor Bitcoin een groot deel van zijn dominantie en zogen altcoins als Ethereum het kapitaal op.

De reactieve rally in 2017 was gedeeltelijk psychologisch. Een wilde opwaartse beweging in de Bitcoin markt zette handelaren ertoe aan de op een na grootste cryptomunt te gaan verkennen. ETH profiteerde daar in december 2017 enorm van. En het verwacht de fundamentele fractal in 2021 te herhalen.

“Ik geloof dat Bitcoin, die een enorme rally meemaakt, vertrouwen opbouwt onder de investeerders in een bull markt en dat vertrouwen zal over stromen naar Ethereum.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


DE ‘GOOGLE’ FACTOREN

De analist noemt een Ethereum prijs van $2000 haalbaar. Dit komt mede doordat de groei van DeFi-protocollen uiteindelijk zal vloeien naar de ETH-token, net zoals de zoekmachine van Google profiteert van de groei van de hele technische sector door toenemende vraagvolumes.

“We zullen hetzelfde zien in de komende 5-10 jaar, aangezien Ether verschillende projecten blijft ontwikkelen die onvermijdelijk zullen leiden tot de acceptatie van de ETH-munt”, legde hij uit.

Interesse in Ethereum – Bron: Google trends

De huidige trend weerspiegelde een stijgende interesse in het Ether-ecosysteem. Het zoekvolume van Google Trends voor het zoekwoord ‘Ethereum’ bereikte zijn hoogste niveau in de afgelopen dire jaar tijd. Ook dit verhoogt de kans dat de Ethereum prijs spoedig flink zal stijgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten