Newsbit

Ethereum

Ethereum prijsanalyse 12 januari 2021

Ethereum

Er is veel volatiliteit op de cryptomarkt de afgelopen dagen, maar hoe staat de Ethereum prijs evoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Wederom heeft Ethereum de afgelopen week rond het weerstandsniveau van $1.238 getrade. Wel is de koers even teruggevallen naar de 900 dollar range. Deze pullback was tevens een retrace op de Fibonacci 0.618. Wordt er hier een higher low gecreëerd of gaan we toch nog even richting de 800 dollar. We gaan het samen met jullie bekijken op de diverse timeframes

ETH dag- grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

De retrace heeft plaatsgevonden op het local orderblock die zich gevormd heeft tussen 950 en 1050 dollar met een wick op de trendlijn. De uptrend structuur is nog in stand en kijkend naar de indicatoren lijkt het er op dat Ethereum zijn weg omhoog gaat vervolgen.

De ema100 heeft bij de retrace als support kunnen dienen waarbij de Ether koers gelijk weer omhoog is gegaan en nu de ema55 vlak onder zich heeft. De rsi heeft ook even het oversold gebied aangetikt en bevind zich momenteel weer boven de ema en staat op het punt de middenlijn bullish te kruisen.

ETH 4 uurs grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum 1-uurs grafiek

Ook op de 1 uurs-grafiek ziet Ethereum er sterk uit. Zo wordt de supply zone momenteel getest en begint de ema55 weer bij te draaien richting de bulls. De ema55 biedt op dit moment goede steun voor de prijs. Echter een wick naar de ema200 zou nog mooi zijn om een instap te kunnen pakken.

ETH 1 uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Hoogstwaarschijnlijk gaat Ethereum de weg naar boven vervolgen en kunnen we weerstand verwachten rond de 1.238 dollar. Zodra de All Time High gebroken wordt, die op 1427 dollar ligt, lijkt de weg open voor een flinke prijsstijging en kunnen we net als met de koers van Bitcoin ons alleen richten op de extended Fibonacci levels.

Echter, de Ethereum koers kan ook dalen. Dan zullen de supportlevels als volgt zijn: Als eerste komen we de support tegen rond 970 – 1000 dollar en mocht die het niet houden dan ligt er rond de 818 dollar weer support. Toch verwacht onze analist dat de prijs voorlopig niet zo ver zal zakken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top