Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 20 oktober 2020

Hoe staat Ethereum er deze week voor? Elke dinsdag analyseert onze crypto analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum Daily chart

We beginnen deze week met de daily chart aangezien er op de weekly chart weinig is veranderd ten opzichte van de analyse van vorige week. De hele week wordt er al in het weerstandsgebied getrade. Echter, ETH heeft dit gebied nog niet kunnen breken. We zien wel dat er afgelopen nacht een bevestiging is geweest van een higher low. De ema’s staan goed voor de bulls en de ema55 heeft de hele week als support gediend en is oplopend. Het volume ligt niet heel hoog en dat zien we terug in de rsi. Na de cross over met de ema heeft de stijging door kunnen zetten en zullen we nu moeten afwachten of de rsi er wel boven kan blijven.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4H chart

Weer kunnen we zien dat de local highs gerespecteerd worden net als afgelopen week. Zoals we op het volume profiel (rechts) kunnen zien ligt hier een behoorlijke weerstandszone die doorbroken moet worden. Om dat te kunnen realiseren is het printen van een higher low noodzakelijk op deze timeframe. De ema’s staan in ieder geval goed voor de bulls maar de rsi is even aan het afkoelen en gaat hoogstwaarschijnlijk richting de middenlijn om te testen. Wanneer de rsi erdoorheen gaat zakken dan worden de kansen voor de bulls aanzienlijk verminderd.  

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Ethereum 1H chart

Op de 1-uur grafiek hebben we een structure break gezien. Wat bedoelt onze analist met een structure break? Op het moment dat de gele zone werd getest zijn de highs die als weerstand dienden gebroken. Na het testen van de gele zone is de koers weer gaan dalen naar de golden pocket gemeten met de fibonacci tool. Deze retrace en test is tevens een flip van weerstand naar support zone (op dit timeframe).

De ema’s gaan nog mooi opwaarts en ook de rsi weet boven de middenlijn te blijven. Echter bevindt de rsi zich op dit moment nog wel onder de ema maar als ik alle signalen bij elkaar leg dan verwacht ik dat we een crossover kunnen verwachten.

ETH 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de hogere timeframe is het van belang om boven de blauwe zone te blijven om bullish te blijven. Zakken we erdoor dan ligt de volgende halte rond de 340 dollar. Gaan we de gele zone flippen (380 – 390 dollar), wat onze analist wel verwacht de komende uren/ dagen dan zou de eerstvolgende target op hogere timeframe rond 440 dollar liggen met daarboven weerstand rond de 475 dollar.