Ethereum Nieuws, Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 25 mei 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Ethereum is in het weekend gezakt tot aan de zone van $2.200 – $2.500 en heeft zelfs nog een wick achtergelaten tot aan de 1.730 dollar. De daily level rond $2.100 heeft tot nu toe stand gehouden. Maar de vraag is voor hoe lang dat gaat lukken.

Hoewel de ema’s nog in bull stand staan zien we het momentum langzaam afnemen. De rsi zit op dit moment ook vast onder de ema en het 50 niveau. Laten we maar snel de andere grafieken erbij pakken.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

De bull flag die we in de analyse van vorige week bespraken is aan de onderzijde gebroken. Deze is prachtig bearish geretest. Op dit moment trade Ethereum weer rond hetzelfde niveau als waar de trendlijn staat/stond van de bull flag. We zien hier (in het groen) een duidelijke S/R zone liggen. Deze zone moet geclaimed worden voordat de Ethereum prijs weer verder kan stijgen.

Op dit moment ondervindt de koers weerstand van de ema55 en ligt de ema100 op de 200 en zou er een bearish cross-over aan kunnen komen. De rsi staat er iets positiever voor. Deze is namelijk boven het 50 niveau en de ema en zoals het nu lijkt wil die nog hoger gaan.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1 uur-grafiek

Op de 1-uur grafiek kunnen we de claim van de groene zone al zien. De ETH-koers ondervindt nog wel weerstand van de ema200. Echter, op de ema55 en 100 zien we het bearish momentum afnemen en onze analist verwacht dat deze vandaag nog bullish zullen kruisen.

De rsi staat behoorlijk hoog (kan altijd hoger) maar je ziet dat die even zijn rust heeft gepakt en onder de ema is gedoken. Momenteel is de rsi al wel weer in gevecht om boven de ema te komen.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

De verwachting van onze analist is dat ETH de groene zone weer gaat claimen. ETH zal dan hoogstwaarschijnlijk weerstand gaan ondervinden van de volgende levels: $3.000 & $3.200. Zakt de koers toch door de groene balk heen dan gaat ETH de regio’s van $2.000 – $2.200 dollar weer opzoeken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten