Bitcoin whale
Ethereum

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst

Een Ethereum (ETH) whale heeft een enorme winst van bijna $40 miljoen binnengehaald door zijn tokens acht jaar vast te houden. In februari 2016 kocht hij 16.636 ETH tegen een prijs van slechts $5,23 per stuk. In september 2023 besloot hij een deel van zijn ETH te verkopen, waarbij alleen al de verkoop van 350 tokens hem $819.000 opleverde.

Met nog meer dan $38 miljoen aan ETH in zijn wallet, is dit een van de meest indrukwekkende voorbeelden van een succesvolle lange termijn investering in de cryptowereld.

Buy and hold-strategie loont

Uit Etherscan-gegevens blijkt dat de whale nog steeds ETH ter waarde van meer dan $38 miljoen in zijn wallet heeft. Dit illustreert perfect de kracht van de ‘buy and hold’-strategie, een favoriete tactiek onder veel crypto-investeerders. Ondanks de volatiliteit van de markt, toont dit verhaal aan dat geduld en het simpelweg vasthouden van crypto op de lange termijn vaak zeer lucratief kan zijn.

Deze whale onderscheidt zich doordat hij tijdens de bullruns van 2017 en 2021 niet verkocht, zelfs niet toen de prijs van ETH de $5.000 bereikte. Het resultaat? Miljoenen dollars aan winst, hoewel het waarschijnlijk ook veel stress opleverde tijdens de bearmarkets.

De reden waarom de whale nu besloot een deel van zijn ETH te verkopen, blijft onduidelijk, maar na acht jaar kan je hem dat moeilijk kwalijk nemen.

Snelle winst in de cryptowereld

Rijkdom kan in de cryptowereld ook veel sneller komen. Eind augustus bemachtigde een slimme handelaar een NFT ter waarde van $1,5 miljoen voor slechts 10 ETH, destijds ongeveer $23.000. Hij maakte handig gebruik van een smartcontract op een vergeten platform. Lees in dit artikel hoe hij dit voor elkaar kreeg.

Hoewel dit soort verhalen zeldzaam zijn, herinneren ze ons eraan dat in de cryptowereld alles mogelijk is. Maar zoals ervaren investeerders weten, is het niet altijd rozengeur en maneschijn.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’