ethereum
Ethereum

Ethereum whales verplaatsen hun tokens naar exchanges in afwachting van de Merge

Grote Ethereum investeerders, ook wel whales genoemd, sturen hun tokens massaal naar exchanges, zo blijkt uit gegevens verzameld van onderzoeksbureau Santiment.

The Merge komt steeds dichterbij

The Merge, een evenement waarbij het Ethereum netwerk over zal gaan van een proof-of-work consensus naar een proof-of-stake consensus, komt steeds dichterbij. De Ethereum Foundation heeft bevestigd dat het evenement tussen 10 en 20 september moet plaatsvinden. Waarschijnlijk zal het 15 september worden.

Ethereum investeerders hebben al jarenlang gewacht op de Merge. Het is dan ook niet gek dat het een positieve invloed heeft gehad op de prijs van de op een na grootste cryptocurrency ter wereld. Sinds de datum van Ethereum 2.0 op 15 juli werd aangekondigd, is de munt van het netwerk met 70% gestegen. Echter heeft de munt de afgelopen weken wel een prijscorrectie moeten ondergaan.

Of de opwaartse trend aan zal houden is echter nog maar de vraag. Whales sturen namelijk massaal hun Ethereum tokens naar crypto exchanges en dat is vaak geen goed teken.

In theorie wordt het verzenden van grote hoeveelheden tokens naar exchanges vaak als negatief ervaren. Dit komt omdat het aangeeft dat grote beleggers deze munten op korte termijnn willen verkopen. In dit geval zou de verkoopdruk van ETH kunnen toenemen, waardoor de prijs kan dalen.

De vraag naar Ethereum tokens blijft groot

Waar enerzijds de handelingen van whales de Ethereum koers kunnen laten dalen, blijft de hoge vraag naar de token een bullish indicator. Een CryptoQuant-analist benadrukte onlangs nog dat Ethereum de meest gewilde token van de cryptomarkt is op dit moment.

In augustus was Ethereum goed voor 40% van al het handelsvolume op de cryptocurrency-markt. The Merge geeft de munt daarme een echte boost, ondanks de prijscorrecties die de cryptomarkt de afgelopen dagen heeft ondergaan.

Ethereum nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen