Ethereum, ether
Ethereum

Steeds meer factoren wijzen op een flinke Ethereum koersstijging

De Ethereum koers herstelt van zijn dieptepunten in juni dan de Bitcoin koers. De prijs van 1 Ether token is alweer met meer dan 50 procent gestegen en dat heeft alles te maken met de aankomende Ethereum Merge. Vandaag bekijken we hoe Ethereum ervoor staat ten opzichte van de Bitcoin. Daarnaast laten we zien dat Ethereum miners steeds meer ETH tokens kopen.

ETH/BTC daggrafiek

Normaal gesproken bekijken we Ethereum grafiek ten opzichte van de dollar, maar het is ook interessant om de grafiek te analyseren ten opzichte van de Bitcoin. Op deze manier wordt namelijk duidelijk hoe goed Ethereum presteert ten opzichte van de grootste cryptomunt. Zo kunnen we alle macro economische problemen op het wereldtoneel even buiten beschouwing laten.

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat Ether vanaf december 2021 tot midden juni 2022 kracht verloor ten opzichte van BTC. Het ETH/BTC handelspaar daalde midden juni zelfs tot een dieptepunt van 0.049 BTC. Sindsdien is Ether echter flink gestegen en het paar slaagde erin om eind juni een langdurige dalende trendlijn te breken. Vervolgens bereikte het paar een hoogtepunt van 0.081 BTC in augustus.

Ondanks deze scherpe stijging, vertoont de dagelijkse RSI tekenen van zwakte. De RSI is namelijk neerwaarts gebroken van een stijgende steunlijn. Zoals analist BitcoinMaximus aangeeft is de kans aanwezig dat Ether een klein dipje zal maken naar het 0.382 Fib retracement niveau, wat rond het steunniveau van 0.069 BTC ligt. De oude weerstandslijn kan dan worden gebruikt als ondersteuning en vervolgens kan Ethereum zijn opwaartse beweging hervatten.

ETH/BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

ETH/BTC weekgrafiek

De weekgrafiek van het ETH/BTC paar ziet er nog wat positiever uit dan de daggrafiek. De belangrijkste reden hiervoor is dat de wekelijkse Relative Strength Index (RSI) uit zijn dalende weerstandslijn is gebroken en daarbij boven de 50 is gekomen. Dit wordt beschouwd als een teken van een bullish trend op lange termijn.

Wat de golftelling betreft, lijkt het erop dat de koers een vierde-pullback heeft voltooid, door te stuiteren op de weerstandslijn van het vorige kanaal. Als de opwaartse beweging doorgaat, zouden de belangrijkste koersdoelen voor de top van de beweging liggen tussen 0.11 BTC en 0.121 BTC.

ETH/BTC weekgrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum miners blijven Ether tokens kopen

De grafieken zien er dus vrij positief uit voor Ethereum investeerders. En niet alleen de grafieken beginnen er steeds beter uit te zien. Uit statistieken van Santiment blijkt namelijk dat Ethereum miners steeds meer tokens beginnen te verzamelen. Sinds mei 2021 zijn de miners massaal tokens aan het opslaan. Dit doen ze in afwachting van de komende Merge die plaats zal vinden op 15 september.

Miners verzamelen steeds meer ETH tokens – Bron: Santiment

Volgens de onderstaande grafiek bezitten miners bijna een historisch hoog aantal tokens, wat betekent dat ze veel vertrouwen hebben in een koersstijging.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins