Ethereum ether
Ethereum

Ethereum ziet onverwachts forse daling na ETF lancering

De lancering van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) bracht aanvankelijk veel optimisme teweeg onder cryptobeleggers. Echter, op dit moment zien we een andere trend; de prijs van Ethereum is gedaald tot onder de $3.200, wat een daling van 8,8% betekent.

Ook Bitcoin (BTC) heeft een aanzienlijke daling doorgemaakt, met bijna 4%. Volgens Markus Thielen, de oprichter van het blockchain-analyseplatform 10x Research, zijn er meerdere factoren die aan deze daling bijdragen.

Sell the news

Volgens Markus Thielen verwachtten veel handelaren dat de ETH-fondsen aanzienlijke instromen zouden aantrekken. Er was een algemene verwachting dat de ETF’s 20% van de netto-instroom van de Bitcoin ETF’s zouden kunnen aantrekken, wat tot een flinke koersstijging zou leiden. Maar het tegenovergestelde gebeurde; er vond een “sell the news” reactie plaats.

Deze pessimistische trend is duidelijk zichtbaar bij het Grayscale ETF-fonds, dat aanzienlijke uitstroom zag. Op de eerste dag verloor het fonds $481 miljoen, gevolgd door een verlies van $326 miljoen op de tweede dag. In totaal registreerden alle negen Ethereum ETF’s op de tweede dag een gezamenlijk verlies van $133,3 miljoen.

Mt. Gox verkopen

10x Research waarschuwt voor een mogelijke verdere daling van ETH. In de komende maanden zullen miljarden dollars aan BTC worden terugbetaald aan de schuldeisers van de failliete crypto exchange Mt. Gox. Veel van deze crediteuren zullen waarschijnlijk hun munten verkopen, vooral omdat zij al tien jaar wachten op de terugbetaling van hun crypto’s.

Verschuiving naar Solana

Thielen merkt ook op dat er een merkbare verschuiving is van projecten en investeerders naar de Solana (SOL) blockchain. Investeerders zien Solana als een veelbelovende alternatieve blockchain met potentieel voor verdere adoptie en waardecreatie. Dit wordt onder andere weerspiegeld in de toenemende activiteit van memecoins op het netwerk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum loopt flink achter op Bitcoin sinds Proof-of-Stake overgang
Bitcoin en Ethereum ETF’s verliezen opnieuw tientallen miljoenen dollars
Zwitserlands vierde grootste bank betreedt cryptomarkt met handel in Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?