Ethereum
Nieuws

Ethereums Constantinople en St. Petersburg forks gepland voor deze week


De volgende twee updates van Ethereum, aangeduid als de Constantinople en St. Petersburg, staan gepland voor deze week. Dit wordt geschreven door de officiële blog van Ethereum.


Ethereums Constantinople update gepland op 28 februari

De belangrijke updates staan gepland in het blok 7.280.000. Hiervan wordt verwacht dat het op 28 februari zal worden gemined. Het is mogelijk dat de voorspelling een paar dagen afwijkt, omdat het niet exact te voorspellen is hoeveel blocks er gemined worden.

In de blogpost van Ethereum wordt vertelt dat de forks twee namen hebben die beide afzonderlijke upgrages vertegenwoordigen. Wel worden de updates op het zelfde moment uitgebracht. De Constantinople upgrade was eigenlijk gepland voor januari, maar dit moest uitgesteld worden vanwege een beveiligingsprobleem. De update zal zorgen dan het Ethereum platform efficiënter wordt. Door de Constantinople update zal de beloning voor het minen van een block verminderd worden van 3 naar 2 ETH.


Waarom de Sint Petersburg fork?

Voordat Ethereum netwerk updates uitvoert op het hoofdnetwerk, worden testnetwerken geüpgraded om alles te testen. De Sint Petersburg upgrade is bedoeld om een eerdere fork uit het testnetwerk van Ethereum ongedaan te maken.

In januari lieten de grote crypto exchanges Coinbase en Kraken weten de Constantinople fork te ondersteunen. Daarvoor hadden ook Binance, Huobi en OKEx al laten weten de Ethereum updates te gaan implementeren.