Ethereum stijgt
Ethereum

Ethereum’s zwakke prestaties lijken voorbij, volgens onderzoekers

Ethereum (ETH) is een van de vele altcoins die de afgelopen maanden sterk onderpresteert ten opzichte van bitcoin. In verhouding tot bitcoin staat de altcoin momenteel zelfs op zijn laagste waarde in jaren. Volgens onderzoekers van Steno Research loopt de teloorgang nu eindelijk op een einde: zij blijven optimistisch dat Ethereum alsnog zijn moment gaat krijgen in de komende bullmarkt.

Kan Ethereum eindelijk weer schitteren?

De Ethereum koers presteert al jaren slechter dan bitcoin. Deze week is het ETH/BTC handelspaar namelijk gedaald naar zijn laagste niveau sinds april 2021. Ethereum is hierin echter geen uitzondering, aangezien de meeste altcoins al jarenlang terrein verliezen tegenover bitcoin.

Echter komen de teleurstellende resultaten van Ethereum harder aan gezien de altcoin enkele maanden geleden nog zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lanceerde in de Verenigde Staten. Men had verwacht dat dit tot de langverwachte inhaalslag zou leiden, maar de fondsen slagen er maar niet in om de belangstelling te komen.

Als gevolg hangt er op het moment enorm veel negativiteit rond ether. Maar onderzoeksbureau Steno Research denkt dat dit niet lang meer gaat duren. In een nieuw onderzoeksrapport delen de analisten namelijk de verwachting dat Ethereum klaar zou zijn om te schitteren, zowel in fiatwaarde als ten opzichte van bitcoin.

De onderzoekers blikken terug op de vorige bullmarkt, toen de koers in minder dan twee maanden verdubbelde ten opzichte van bitcoin, en denken dat dit opnieuw gaat gebeuren.

In het rapport wordt gewezen naar de Amerikaanse renteverlagingen als belangrijkste drijfveer die Ethereum weer onder de aandacht moet brengen. De onderzoekers verwachten dat de lagere rentes zullen resulteren in een hogere netwerkactiviteit van Ethereum, waar de koers op zijn beurt weer van zal profiteren. 

Wat dat betreft zou deze week de eerste stap zijn gezet in een trendommekeer. De Amerikaanse centrale bank kondigde woensdag namelijk aan de rente met 0,50% te verlagen

Renteverlagingen zijn bullish voor risicovolle activa en hebben er in het verleden voor gezorgd dat altcoins de troon over konden nemen van bitcoin. Als we wederom een altseason voor onze kiezen krijgen, dan is de kans groot dat Ethereum als eerste de schijnwerpers op zich laat richten.

ETH/BTC kan ieder moment bodem vinden

Er komen steeds meer geluiden naar boven dat Ethereum spoedig waarde zal terugveroveren tegenover bitcoin. Zo kwam crypto-analist Benjamin Cowen deze week nog aan bod in het Ethereum nieuws door te stellen dat het ETH/BTC handelspaar ieder moment een bodem kan vinden en in 2025 opwaarts zal bewegen.

De afgelopen dagen heeft Ethereum in ieder geval een eerste stap gezet, aangezien het een stuk harder is gestegen dan bitcoin. Er is echter nog een hele lange weg te gaan, en het is nog te vroeg om te spreken van een daadwerkelijke ommekeer.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13