etoro
Exchange, Polygon

eToro stopt handel in Polygon, Algorand, Decentraland en Dash in Amerika

eToro laat zijn Amerikaanse klanten weten dat het volgende maand niet langer mogelijk is om Alogrand, Decentraland, Dash en Polygon te kopen.

Bestempeld als effecten

Het bekende handelsplatform, eToro, heeft aangekondigd dat zijn Amerikaanse klanten vanaf volgende maand bepaalde cryptomunten, waaronder Algorand (ALGO), Decentraland (MANA), Dash (DASH) en Polygon (MATIC), niet langer zullen kunnen aanschaffen.

Van de 24 tokens die oorspronkelijk vermeld stonden op het op de VS gerichte cryptoplatform van eToro, zijn het juist deze vier die door de SEC – in de rechtszaken tegen grote crypto-beurzen zoals Coinbase en Binance – als effecten zijn bestempeld.

“Amerikaanse klanten zullen niet langer in staat zijn om Algorand (ALGO), Decentraland (MANA), Dash (DASH) en Polygon (MATIC) aan te kopen. Desalniettemin, mogen klanten hun bestaande posities in deze munten behouden en desgewenst verkopen,” aldus een woordvoerder van eToro.”

Deze belangrijke wijzigingen, zo kondigde eToro aan, zullen vanaf 12 juli van kracht worden. Dit betekent dat Amerikaanse klanten nog een volle maand hebben om de genoemde tokens aan te kopen of te verkopen. Hoewel de woordvoerder niet expliciet inging op de recente SEC rechtszaken, benadrukte hij wel de onthullingen over nieuwe crypto-regelgevingen.

eToro hanteert een framework dat de crypto assets die we aanbieden beoordeelt in het licht van het snel veranderende regelgevingslandschap. Vanwege recente ontwikkelingen zullen we enkele aanpassingen aanbrengen in ons crypto-aanbod voor Amerikaanse klanten,” voegde de woordvoerder van eToro eraan toe.

– Woordvoerder van eToro

Alleen Amerikaanse klanten getroffen

Het in Israël gevestigde bedrijf eToro, dat actief is in meer dan 100 landen, heeft benadrukt dat enkel hun Amerikaanse klanten door deze wijzigingen geraakt zullen worden.

“We blijven toegewijd aan de cryptomarkt en streven ernaar om onze gebruikers toegang te bieden tot een breed scala aan activa, inclusief aandelen, ETF’s en opties”, bevestigde een woordvoerder van eToro.

Deze aankondiging van eToro volgt op de recente bekendmaking van Robinhood. Vorige vrijdag maakte Robinhood bekend dat ze de ondersteuning voor ADA, SOL en MATIC zouden stopzetten, een beslissing die zij toeschrijven aan bepaalde onzekerheden die recentelijk rond deze tokens zijn ontstaan.

eToro en Robinhood delen opvallende gelijkenissen, onder andere in hun traject doorheen de tijd. Beide platformen openden de deuren naar cryptohandel in 2018, met belangrijke munten zoals Bitcoin en Ethereum als voorlopers.

Ondanks dat de SEC een zekere regulerende strengheid heeft getoond ten opzichte van cryptobedrijven die hun regels niet naleven, zijn Robinhood en eToro illustratieve voorbeelden van bedrijven uit andere sectoren die zich geïntimideerd voelen door hun betrokkenheid in de turbulente cryptomarkten.

Exchange nieuws

Coinbase geconfronteerd met nieuwe class action-rechtszaak wegens misleiding van beleggers
Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC