Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Euro is weer meer waard dan Dollar vanwege extreme inflatie in VS

De Amerikaanse dollar heeft vanaf het 20-jarige hoogtepunt een kleine correctie gemaakt en daarmee is de euro weer boven de dollar uitgebroken.

Opvallend is dat de dollar aan de daling begon nadat de inflatiecijfers voor juni met 9,1 procent op het hoogste punt in meer dan 40 jaar tijd uitkwamen. In theorie betekent dat namelijk een nog strengere Federal Reserve en dat is geen goed nieuws voor Bitcoin en de euro. Toch zijn zowel de euro als de Bitcoin koers vandaag gestegen.

Inflatie hoger dan verwacht

Met de inflatieprint van 9,1 procent voor juni is de inflatie 0,3 procent hoger dan verwacht. De markt had namelijk ingezet op een inflatie van 8,8 procent. “De cijfers van deze morgen zijn ongelooflijk hoog. Hoger dan verwacht en het laat zien dat de inflatie heel snel in de verkeerde richting gaat”, aldus Chris Zaccarelli van Advisor Alliance.

Als reactie op de inflatie viel de euro samen met Bitcoin in eerste instantie naar beneden. Kort daarna begon onze munt aan een opleving die resulteerde in een EUR/DOL koers van 1,0061. De val van de euro onder de dollar betekende dat de euro voor het eerst sinds december 2002 minder waard was dan de dollar. Een historisch moment waar we helaas niet heel blij van kunnen worden.

Energiecrisis in Europa

De pijnlijke situatie voor de Eurozone heeft met name te maken met de energiecrisis die momenteel op het continent heerst. De sancties tegen Rusland beginnen Europa nu ook pijn te doen. We zijn voor onze energie namelijk voor een groot deel afhankelijk van Rusland. De Europese Centrale Bank kan wel geld bijprinten, maar energie bijprinten is helaas onmogelijk. Wat de situatie extra lastig maakt is dat de belangrijke Nord Stream 1 pijpleiding die Russisch gas richting Duitsland brengt momenteel gepland onderhoud ondergaat.

Veel mensen maken zich zorgen dat de pijpleiding ook na het onderhoud gesloten blijft, vanwege het conflict in Oekraïne. Daarmee vormt de pijpleiding een effectieve manier voor Rusland om druk op Europa uit te oefenen. Uitzicht op verbetering voor de euro is er wat dat betreft niet op dit moment. Terwijl de Amerikaanse Federal Reserve nog ruimte heeft om de rente enigszins te verhogen, lijkt daar in Europa geen sprake van. Het is dan ook de vraag waar de euro dit jaar gaat eindigen.

Regulatie nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten