Europa, EU
Bitcoin

Europese Centrale Bank: ‘Bitcoin acteert als een legitiem spaarmiddel’

Bitcoin krijgt complimenten vanuit een onverwachte hoek. Het gaat namelijk om de Europese Centrale Bank (ECB) die in een nieuw rapport drie dingen bespreekt die de adoptie van de digitale munt drijven. Volgens de ECB acteert Bitcoin op dit moment als een legitiem spaarmiddel en draagt dat ook bij aan de koersexplosies van de afgelopen maanden.

Bitcoin is een spaarmiddel

“Allereerst kunnen cryptocurrency’s gebruikt worden als speculatieve assets, wat vooral aantrekkelijk kan zijn voor investeerders uit landen waar vanwege wet- en regelgeving of andere factoren weinig assets beschikbaar zijn voor investeringen.

Als tweede, hoewel de koersen heel volatiel zijn, kunnen cryptocurrency’s een betere store of value zijn dan fiatmunten in landen waar de inflatie hoog is en de koopkracht afneemt”, aldus de ECB over Bitcoin.

Hiermee erkent de ECB dus al dat Bitcoin in sommige landen als spaarmiddel acteert. Wat ze even door de vingers zien is dat ook veel mensen in Europa er al voor hebben gekozen om te sparen in Bitcoin, in plaats van de euro.

Als derde ziet de ECB ook dat mensen in bepaalde landen Bitcoin al gebruiken als betaalmiddel om verschillende vormen van kapitaalcontroles te omzeilen of om de kosten van het ontvangen van internationale betalingen te verlagen.

Inflatie helpt Bitcoin

Vooral de inflatie helpt Bitcoin op dit moment volgens de ECB. Ze noemen hierbij de inflatie op, die in een stroomversnelling raakte na de start van de COVID-19 pandemie.

“De afname van de koopkracht van fiatmunten in opkomende en ontwikkelende economieën – maar niet in de geavanceerde economieën – veroorzaakt meer handel in Bitcoin, met name na de COVID-19 pandemie”, zo gaat de ECB verder.

Het blijft interessant dat de ECB de situatie met hun eigen fiatmunt blijft ontwijken en het continu over zogenaamde zwakkere economieën heeft. Alsof mensen in de Eurozone het prima vinden dat de inflatie de afgelopen tijd zo uit de hand loopt en niet op zoek is naar alternatieven.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?