Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft onderzoek laten uitvoeren naar het identificeren van het ultieme grensoverschrijdende betalingsmedium. Dit onderzoek bekroonde digitale valuta’s (CBDC’s) van de centrale bank als de winnaar ten opzichte van concurrenten, waaronder bankieren, Bitcoin en stablecoins.
Bitcoin (BTC) bleek uit het onderzoek de meest prominente niet-gesteunde crypto-activa te zijn.
EBC’s mening over Bitcoin als een slecht grensoverschrijdend betalingssysteem komt neer op het afwikkelingsmechanisme van het zeer volatiele actief, en voegt eraan toe dat:
Omdat de afwikkeling in het Bitcoin-netwerk slechts ongeveer om de tien minuten plaatsvindt, treden er op het moment van afwikkeling al waarderingseffecten op, waardoor Bitcoin-betalingen eigenlijk ingewikkelder worden.
Het is benoemingswaardig dat het onderzoek geen rekening hield met tijdige upgrades, zoals Taproot en het Lightning Network, die de netwerkprestaties aanzienlijk verbeteren. Ook concludeerde het onderzoek dat de onderliggende technologie inherent duur en verspillend is.
Aan de andere kant erkende de ECB CBDC’s als beter geschikt voor grensoverschrijdende betalingen vanwege een grotere compatibiliteit met forex exchange (FX) conversies. Er zijn 2 belangrijke voordelen die in dit verband worden benadrukt, en die zijn het behoud van de monetaire soevereiniteit en het gemak van directe betalingen via tussenpersonen zoals centrale banken. Voor het spelen als tussenpersoon kunnen zij vervolgens geld vragen.
Volgens de gouverneur van de Australische centrale bank, Phillip Lowe, zou een particuliere oplossing juist veel beter zijn voor cryptocurrency, zolang de risico’s die hierbij komen kijken via regelgeving beperkt kunnen worden. Het verminderen van risico’s met betrekking tot crypto-adoptie kan worden afgeweerd door strenge regelgeving en staatssteun, verklaarde Lowe, en voegde hier als slot het volgende aan toe:
Als deze tokens op grote schaal door de gemeenschap worden gebruikt, moeten ze worden ondersteund door de staat of worden gereguleerd, net zoals we bankdeposito’s reguleren.
Meer dan 30% van de Zuid-Koreanen bezit crypto. Ontdek hoe wetgeving en politiek bijdragen aan deze uitzonderlijke groei.
Ontdek hoe Donald Trump miljoenen verdiende met zijn cryptobezittingen, inclusief NFT’s en memecoins, en zijn pro-crypto plannen voor 2025.
Nokia, het iconische technologiebedrijf dat wereldwijd bekend is van mobiele telefoons, heeft een belangrijke stap gezet in digitale beveiliging.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.